Toppen, en riktig hit igår!! Ett gott pastarecept som är både mejerifritt och glutenfritt!! Dem flesta har säkert provat pastareceptet på philadelfia, fiberhusk och ägg? Det har vi i alla fall använt oss av när vi har lagat pasta LCHF och jag trodde knappt att det skulle gå och få en bättre pasta med lågkolhydratskost men jag har nog haft fel! För när jag trillade in på ryskadockor och hittade receptet så va jag ju bara tvungen att prova och de va ju en fullpoängare!! Ännu bättre konsistens än tidigare pasta recept.
Jag serverade pastan som tagliatelle som jag körde igenom pastamaskinen och serverade med köttfärssås till. Använde samma köttfärsrecept som till LCHF lasange men la i lite sambal olek och avrundade med en rejäl skvätt grädde!!:)...(OBS! mejerier i såsen utesluts ju om man ska ha hela rätten paleo) Jag kan inte svara för hur receptet blir som lasange, men Lana på ryskadockor gjorde pastareceptet till lasangeplattor och det verkar ju bli super det med!!
Så håll tillgodo, här kommer receptet:
Ingredienser: (recept till 2 plåtar)
4 ägg
1 dl vatten
0,5 dl fiberhusk
2 msk kokosnötmjöl
1 krm salt
Gör så här:
1. Vispa ihop ägg och vatten.
2. Tillsätt fiberhusk och kokosnötmjöl. Vispa ordentligt.
3. Låt stå att svälla i 10minuter.
4. Dela upp degen i två delar.
5. Kavla ut tunt varje del mellan två oljade bakplåtspapper, jag använder alltid det översta bakplåtspappret i teflon då det är mycket lättare att dra av utan att det fastnar.
6. Tillaga pastan i ugnen med bakplåtspapper på, 150 grader, ca 10 minuter.
7. Skär till pastaplattorna efter önskemål:) Som sagt jag använde pastamaskinen för att skära till plattorna i fina tagliatelles.
..och för att lyxa till det lite så serverades det med en flaska fransk ekologiskt vin! Väldigt nöjd då med köpet, 70 riksdaler på systembolaget:)