Prisvärda hemsidor hos Direktonline.se

@LCHFGOURMET

på instagram

Nedan rätter tänkter vi ikväll servera till ett glatt gäng ihop med ett foccaciabröd och lite oliver samt ett glas rött.
Kommer bli riktigt mumsigt!

Färsbiffar med fetaost

Ingredienser
500 g blandfärs
1 ägg
1 finhackad gul lök
1 pressad vitlöksklyfta
salt, peppar
fetaost (delad i lagom små bitar)
smör
olivolja
Några kvistar färsk rosmarin

Gör så här
Blanda ägg, lök , vitlök och kryddor med färsen ordentligt och forma färsen till biffar.
Tryck i några bitar fetaost i varje och läggen en kvist rosmarin på varje biff.
Stek i olivolja.

Feta Saganaki - Fetaost i ugnen

Ingredienser
1st grekisk fetaost
1st burk krossade tomater
1/2 finhackad rödlök
1 dl rödvin
2-4 st mortelkrossade nejlikor efter tycke och smak (kan bytas ut mot någon nypa färdigmalda)
En lätt pudring med kanel
1st lagerblad
1msk olivolja
Smör
2st saltgurkor delade på mitten
Salt & Svartpeppar


Gör så här
Fräs den hackade löken mjuk ihop med 1msk olivolja och en klick smör.
Häll på tomat samt vin och lägg i lagerbladet.

Låt det koka ihop på svag värme till dessa att vätskan reducerats ordentligt.
Smaka sedan av med salt, peppar, nejlikor och kanel. Ta lite i taget och smaka av mellan varven.

Fördela sedan tomatröran i två ugnssäkra mindre formar.
Dela fetaosten och lägg en halva ovanpå röran i mitten av varje form.

Lägg sedan en bit saltgurka på varsin sida om fetaosten.

Gratinera i ugnen 200 grader cirka 10 minuter.

Grekisk tomatsallad

4 tomater
1 rödlök, skivad
50 g fetaost, i bitar
10 svarta oliver
olivolja
rödvinsvinäger
flingsalt & svartpeppar
Skiva tomaterna och lägg dem på ett serveringsfat.
Skär löken i ringar och lägg sedan rödlöksringar, fetaost samt oliver ovanpå tomaterna.
Ringla över lite olivolja och vinäger och strö över flingsalt och svartpeppar.

Tzatziki

Ingredienser

5 dl turkisk yoghurt (10%)

0.5-1 st gurka

2 klyftor vitlök

salts & svartpeppar

Gör så här

Riv gurkan grovt på rivjärn och krama sedan ur vattnet.
Blanda gurkan med yoghurt och pressad vitlök.
Smaka av med svartpeppar och salt.
Låt stå kallt minst en timme innan servering.

2012-04-14

LCHF Gourmet

Att äta LCHF är inte särskilt svårt när man väl har lärt sig vilka råvaror man ska välja. Följ oss gärna här på hemsidan samt via vår Facebook där vi kommer försöka reda ut vad och hur man skall äta för att kroppen, djuren och naturen ska kunna fungera i harmoni.

LCHF står för Low Carb High Fat. Vilket betyder minskat kolhydratsintag och ökat fettintag. Detta används för att uppnå bättre hälsa & behandla övervikt.

Mer om LCHF Gourmet

Träningsbloggar

hittarecept.se

 

 

 

 

Följ vårt nyhetsbrev

Få våra senaste recept och mattips direkt hem till dig.