Prisvärda hemsidor hos Direktonline.se

@LCHFGOURMET

på instagram

Utmärkt skulle jag säga iaf…att vara gravid innebär ju inte att man inte kan äta en hälsosam kost, snarare tvärtom. Man är extra noga med vad man stoppar i sig!!

Nu är jag inne på 25:e veckan och hittills har allt gått utmärkt:)
Har haft turen att ha en bra barnmorska som inte haft några invändningar på min kost. Hon frågade istället vad jag åt utan fördomar och så länge kosten innehöll fisk, kött, mejerier, ägg och grönsaker så hade hon inga invändningar utan tyckte att jag kunde äta så, så länge det fungerade för mig.
Mina värden är på topp, stabilt blodsocker, bra järnvärde osv.

Jag äter det som jag mår bra av och har ätit en mer liberal LCHF nu under graviditeten än jag vanligtvis gör, men de dagar det blir mer strikt LCHF med få kolhydrater fungerar naturligtvis lika bra.
Vissa dagar unnar jag mig nån potatis till middag, fil till frukost eller en apelsin om jag är sugen. Jag äter det som jag känner för helt enkelt.
Första månaderna av graviditeten var lite svårare, med illamående och trötthet. Då var orken inte på topp för att stå i köket och laga middag och baka som jag annars brukar, men jag har ju turen att ha en sambo som gillar att slamra med kastrullerna.
Har kanske haft tur att inte vara sugen på nåt speciellt under graviditeten heller utan just vanlig mat har varit det som jag helst ätit, dock lite fler mål än det brukar bli. Man blir ju lite mera hungrig periodvis.

Om invändningar från omgivningen angående kosten så är det ju något som många gärna lägger sig i, speciellt när man är gravid!
Antingen så tycker vissa att man ska passa på att unna sig nu när man är gravid eller också så pikas det när man stoppar i sig något som de inte tycker är LCHF.
Men att unna mig saker som gör att min kropp mår sämre och gå upp onödiga kilo i vikt, till vilken nytta är det? Ska jag hurra när bebisen är född och jag står där med ännu mer extra kilo att gå ner då? Jo men de va SÅ gott att unna sig! Nej tack…
Eller varför är det så störande att äta potatis till lunchen när man annars skippar den och tar med en clementin på det?
-Men du som äter LCHF ska väl inte äta det där?!? Jo det kan jag, för jag känner för det och det ä min kropp och jag väljer vad jag stoppar i den.
Det är bara att konstatera att det ibland upplevs provocerande att man hellre köper en sallad till lunch än en pizza när man är gravid.
Fast jag måste säga att oftast är det ingen som ifrågasätter vad jag äter och många gånger är det nyfikna frågor som jag gärna svarar på.

Så nu medans man fortfarande har energin någorlunda kvar i kroppen så ska jag passa på att laga god mat och baka.
Sådant som jag tycker är kul och GER mig positiv energi!! :)

Annette, 2012-11-28

LCHF Gourmet

Att äta LCHF är inte särskilt svårt när man väl har lärt sig vilka råvaror man ska välja. Följ oss gärna här på hemsidan samt via vår Facebook där vi kommer försöka reda ut vad och hur man skall äta för att kroppen, djuren och naturen ska kunna fungera i harmoni.

LCHF står för Low Carb High Fat. Vilket betyder minskat kolhydratsintag och ökat fettintag. Detta används för att uppnå bättre hälsa & behandla övervikt.

Mer om LCHF Gourmet

Träningsbloggar

hittarecept.se

 

 

 

 

Följ vårt nyhetsbrev

Få våra senaste recept och mattips direkt hem till dig.