Prisvärda hemsidor hos Direktonline.se

@LCHFGOURMET

på instagram

Portobellospett med nötströssel

Portobellospett med nötströssel

Portobellospett med nötströssel

Portobello passar utmärkt att grilla marinera i citron och soja och servera med ett knaprigt strössel på basilika och cashewnötter.

Ingredienser

500 g portobellosvamp
2 rödlökar
3 msk färskpressad citronjuice
1 msk japansk soja
1/2 dl olivolja
2 dl naturella cashewnötter
plockade blad från 1 kruka basilika
1 1/2 krm salt

Gör så här

  1. Ansa och ta bort fötterna på portobellosvampen. Skär den i 3–4 cm stora bitar.
  2. Skala och skär rödlökar i klyftor.
  3. Blanda ihop färskpressad citronjuice, japansk soja och olivolja. Lägg svamp och lök i en plastpåse. Häll på marinaden och knyt ihop. Massera in ordentligt. Låt dra ca 1 timme.
  4. Lägg cashewnötter, plockade basilikablad och salt i en matberedare. Mixa till ett strössel.
  5. Trä svamp och lök på blötlagda träspett. Salta och peppra.
  6. Grilla några minuter på varje sida. Toppa med nötströsslet.

Receptet kommer ursprungligen från Ica´s tidning buffe.

LCHF Gourmet

Att äta LCHF är inte särskilt svårt när man väl har lärt sig vilka råvaror man ska välja. Följ oss gärna här på hemsidan samt via vår Facebook där vi kommer försöka reda ut vad och hur man skall äta för att kroppen, djuren och naturen ska kunna fungera i harmoni.

LCHF står för Low Carb High Fat. Vilket betyder minskat kolhydratsintag och ökat fettintag. Detta används för att uppnå bättre hälsa & behandla övervikt.

Mer om LCHF Gourmet

Träningsbloggar

hittarecept.se

 

 

 

 

Följ vårt nyhetsbrev

Få våra senaste recept och mattips direkt hem till dig.