Prisvärda hemsidor hos Direktonline.se

@LCHFGOURMET

på instagram

Romersk kyckling LCHF

Romersk kyckling LCHF

Lika god att servera till vardags som till fest, och påtagligt lättlagad dessutom! Servera den som den är med ett gott lchfbröd eller med blomkålsris, fräsch sallad eller kokt broccoli. När vitlöken steks långsamt på låg värme så att den i princip kokas i oljan (ungefär som confit på franska) blir den ljuvligt mild och lite nötig i smaken. Lagar den gärna på benfria kycklinglårfiléerna som är saftiga och möra men det går även bra att göra den på en helkyckling styckad i delar.

Du behöver till ca 6 personer:

Ca 900 gram benfria kycklinglårfiléer, delade i ganska stora bitar (eller annan styckning av kycklingen som du föredrar – om du väljer hel kyckling eller andra bitar med ben får du ta större mängd ca. 1,5 kg)

En hel vitlök, delad i klyftor
Rosmarin gärna färsk, annars torkad
4 msk olivolja
1½ dl vitt vin
1 citron
3dl passerade tomater
8 st Svarta oliver, urkärnade
nymalen peppar

Gör så här:

Dela vitlöken i sina klyftor och grovhacka dem.
Häll olivoljan i en gryta och sätt på svag värme.
Lägg i vitlöken och låt den koka i oljan på lägsta värmen.
Rör om mellan varven då och se till att den inte bränns!
Efter ett par minuter lägger du i 1 msk färsk hackad rosmarin alt. en tsk torkad rosmarin.

Lägg i kycklingbitarna och låt dem steka med ett par minuter.
Höj nu värmen och häll i det vita vinet och låt det koka ihop en aning. Pressa i citron från ena halvan och lägg därefter i den urpressade halvan i grytan.

Häll på passerade tomater och lägg i oliverna som du kärnat ur genom att trycka bredsidan av knivbladet mot dem på en skärbräda så de spricker upp – därefter är det enkelt att plocka ur kärnan.

Låt grytan koka på mellanlåg värme tills kycklingen är genomkokt. Kolla genom att sticka i den – när vätskan som kommer ur kycklingen är klar är den färdig. Smaka av såsen – kanske behövs mer syra från vin eller citron. Servera med det tillbehör du önskar.

Om du ska servera denna goda gryta vid en middag och vill förbereda gör du precis som ovan med den enda skillnaden att du inte lägger i kycklingen i oljan, utan lagar såsen utan kycklingen för att sedan lägga i den ett tag innan servering. På så vis riskerar du inte att kycklingen blir torr och såsen hinner stå och bli mustig och härlig när smakerna hinner blandas då den står och vilar. Du kan till och med laga den en dag i förväg – den blir bara godare av det.

Receptet hittade vi ursprunligen på katinkaskitchen men har gjorts om för att passa in i en LCHF-livsstil.

LCHF Gourmet

Att äta LCHF är inte särskilt svårt när man väl har lärt sig vilka råvaror man ska välja. Följ oss gärna här på hemsidan samt via vår Facebook där vi kommer försöka reda ut vad och hur man skall äta för att kroppen, djuren och naturen ska kunna fungera i harmoni.

LCHF står för Low Carb High Fat. Vilket betyder minskat kolhydratsintag och ökat fettintag. Detta används för att uppnå bättre hälsa & behandla övervikt.

Mer om LCHF Gourmet

Träningsbloggar

hittarecept.se

 

 

 

 

Följ vårt nyhetsbrev

Få våra senaste recept och mattips direkt hem till dig.