Prisvärda hemsidor hos Direktonline.se

@LCHFGOURMET

på instagram

Biff Szechuan LCHF

Biff Szechuan LCHF

Äkta kinesiskasmaker i en underbar rätt som går fort att tillaga!
Om du inte hittar szechuan-peppar går det bra med 2 krm svartpeppar eller så kan du även prova att byta ut den mot röd chilli.

Ingredienser

600 gram strimlad oxfile eller annat mört nötkött, alternativt använder du fläskkött tex. skinkstek, fläskfile etc.
3st vitlöksklyftor finhackade
1/2 tsk szechuanpeppar krossad
1msk riven ingefära
2 msk ostronsås
2msk ljus soja
1tsk honung
1msk sesamolja
2 msk kinesiskt risvin alt. sherry (kan uteslutas)

4msk rapsolja att steka i

2st vårlökar grovt strimlad
200
g
pak choi
delad i stora bitar

1 msk rostade sesamfrön till garnering

Gör så här

Skär köttet i tunna långa strimlor.
Blanda köttet med kinesiskt risvin, soja, szechuanpeppar, ostronsås, ingefära, lök, honung samt seasamolja.
Låt stå kallt och marinera i minst 30 min men gärna i 2 timmar.

Hetta upp häften av rapsoljan i en panna och lägg i hälften av köttet och woka i 2 minuter under omrörning.
Lägg i salladslök samt pak choi woka i 2 minuter.


Placera på fat och garnera med rostade seasamfrön, servera med blomkålsris eller shirataki nudlar.

LCHF Gourmet

Att äta LCHF är inte särskilt svårt när man väl har lärt sig vilka råvaror man ska välja. Följ oss gärna här på hemsidan samt via vår Facebook där vi kommer försöka reda ut vad och hur man skall äta för att kroppen, djuren och naturen ska kunna fungera i harmoni.

LCHF står för Low Carb High Fat. Vilket betyder minskat kolhydratsintag och ökat fettintag. Detta används för att uppnå bättre hälsa & behandla övervikt.

Mer om LCHF Gourmet

Träningsbloggar

hittarecept.se

 

 

 

 

Följ vårt nyhetsbrev

Få våra senaste recept och mattips direkt hem till dig.