Prisvärda hemsidor hos Direktonline.se

@LCHFGOURMET

på instagram

Skomakarlåda

Skomakarlåda

Klassisk husmanskost i modern LCHF tappning! Receptet räcker till fyra portioner.

Börja med att göra blomkålsmoset...

Ett stort blomkålshuvud eller två mindre (låt gärna en bit av stammen hänga med)

1.5 dl vispgrädde
25 gram smör
2 äggulor för redning
2msk mjukost (färskost, glada kon, mascarpone eller vad ni föredrar)
riven muskotnöt
1 msk hackad persilja
salt&peppar

Gör så här:

Koka blomkålen tills bitarna är mjuka. Häll av vattnet.  Låt blomkålen ånga av liggandes i en ugns form i ca. 15 min (Under tiden gör du rödvinssåsen).

Lägg tillbaka blomkålen samt övriga ingredienser i kastrullen och mixa med stavmixer. Krydda efter smak och blanda i grädde till önskad konsistens. Varmhåll på svag värme och rör om emellanåt.

 

Ingredienser rödvinssås

1 schalottenlök
1 tsk grönpeppar
1 tsk vitpeppar som rostats i ugn 150 grader i 10 minuter
1/2 msk finhackad färsk dragon
2 msk konjak
3 dl rödvin
1 dl vatten
1 msk koncentrerad kalvfond
2 dl vispgrädde
1msk smör

Gör så här:

Skala och finhacka schalottenlöken.
Stöt grönpeppar och rostad vitpeppar i en mortel. Fräs schalottenlök, grönpeppar, dragon samt den rostade vitpepparen i lite smör utan att det tar färg. Häll i vatten, kalvfond, rödvin samt konjak.

Låt koka i ca 8-10 minuter.

Häll nu i grädden och låt koka ytterligare i ca 10 minuter.  Innan du serverar såsen så tillsätter du en klick smör.

 

Ingredienser för biff med bacon&purjofräs

600 gram ryggbiff, oxfile (eller fläskfile för en lite mer vardaglig variant)
1 pkt bacon
10-15 cm purjolök
1 msk smör
salt&peppar

Gör så här:

Skölj och strimla purjolöken, strimla därefter även ditt bacon. Fräs bacon och purjolök i smör utan att bränna. Ta upp och ställ åt sidan.

Stek köttet i smör 2-3 min på varje sida, beroende på om du vill ha dem röda inuti eller genomstekta (Skulle du välja en variant på fläskfile så steker du givetvis köttet tills det är genomstekt).
Krydda kötet med lite nymalet salt & svartpeppar.

Vid serveringen lägger du upp en köttbit på varje tallrik och toppar den med bacon&purjofräs.
Severa med en klick blomkålsmos samt lite rödvinssås och en bit saltgurka.

LCHF Gourmet

Att äta LCHF är inte särskilt svårt när man väl har lärt sig vilka råvaror man ska välja. Följ oss gärna här på hemsidan samt via vår Facebook där vi kommer försöka reda ut vad och hur man skall äta för att kroppen, djuren och naturen ska kunna fungera i harmoni.

LCHF står för Low Carb High Fat. Vilket betyder minskat kolhydratsintag och ökat fettintag. Detta används för att uppnå bättre hälsa & behandla övervikt.

Mer om LCHF Gourmet

Träningsbloggar

hittarecept.se

 

 

 

 

Följ vårt nyhetsbrev

Få våra senaste recept och mattips direkt hem till dig.