Prisvärda hemsidor hos Direktonline.se

@LCHFGOURMET

på instagram

Hollandaisesås

Hollandaisesås

Hollandaisesås är en klassisk och god sås som passar bra till fisk och fågel, men även till kött.

Ingredienser:

150 g smör
3 st äggulor
2 msk vatten eller 2 msk vitt vin
1 krm malen vitpeppar
1 msk pressad citron
salt


Gör så här:

1. Smält smöret i en kastrull.

2. Lägg äggulorna i en kastrull. Häll på vatten eller vin.

3. Vispa ihop äggulorna och vätskan.

4. Låt koka upp på svag värme under kraftig vispning tills såsen börjat tjockna. Ta av kastrullen från plattan direkt när det börjar tjockna. (Detta steg är kritiskt, så var noga med att följa denna instruktion. Äggulorna koagulerar vid ca 65°C - en temperatur som nås efter att såsen tjocknat - så var noga med vispa kraftigt hela tiden och att ta bort kastrullen från plattan när såsen börjar tjockna så att det inte blir för varmt. Låter du det bli för varmt kommer äggulorna stelna - såsen spricker då och ser ut som äggröra.)

5. Vispa ner det smälta smöret i en fin stråle. Vispa kraftigt.

6. Vispa till en fin blank sås.

7. Tillsätt vitpeppar.

8. Tillsätt pressad citron efter behag. Tillsätt även salt efter behag. Vispa. Smaka av.

9. Såsen är nu färdig att servera. Såsen kan hållas varm i ca en halvtimme vid en temperatur på ca 50°C. Rör då och då. Blir den för kall eller för varm kommer den spricka.


LCHF Gourmet

Att äta LCHF är inte särskilt svårt när man väl har lärt sig vilka råvaror man ska välja. Följ oss gärna här på hemsidan samt via vår Facebook där vi kommer försöka reda ut vad och hur man skall äta för att kroppen, djuren och naturen ska kunna fungera i harmoni.

LCHF står för Low Carb High Fat. Vilket betyder minskat kolhydratsintag och ökat fettintag. Detta används för att uppnå bättre hälsa & behandla övervikt.

Mer om LCHF Gourmet

Träningsbloggar

hittarecept.se

 

 

 

 

Följ vårt nyhetsbrev

Få våra senaste recept och mattips direkt hem till dig.