Prisvärda hemsidor hos Direktonline.se

@LCHFGOURMET

på instagram

Béarnaisesås

Béarnaisesås

Gör din egen béarnaisesås. Den hemmagjorda såsen blir mycket godare än färdigköpt även om det är lite mera jobb. Om du bara följer receptet så är bearnaisesås inte särskilt svår att göra och går ganska fort!

Ingredienser:

150 g smör
1 msk finhackad schalottenlök eller  gul lök
5 st krossade vitpepparkorn
1-2 msk vitvinsvinäger
2 + 2 msk vatten (totalt 4msk)
2 st äggulor

1-2 msk finhackad färsk dragon eller 1-2 tsk torkad
2 msk finhackad persilja

Gör så här:

Börja med att smälta smöret i en kastrull eller i en skål i mikron.

Hacka sedan schalottenlöken fint och krossa vitpepparkornen.

Häll vinäger, 2msk vatten, schalottenlök samt vitpepparn i en såskastrull. Låt det koka upp. När vätskan nästan helt kokat bort tillsätt då ytterligare 2 msk vatten. Det är viktigt att vätskan nästan helt kokat bort innan du tillsätter vattnet, annars blir det lätt för mycket vinägersmak.

Sätt kastrullen eller skålen i vattenbad. Med detta menas att man sätter kastrullen/skålen i en annan större kastrull med vatten som man värmer upp. Tänk på att vattnet ska vara varmt men inte koka i vattenbadet.

Tillsätt äggulorna, en i taget och vispa lugnt. Såsen börjar nu tjockna.

Tillsätt därefter det smälta smöret, lite i taget och under vispning.

Vispa ner dragon och persilja sedan är såsen klar att servera!

LCHF Gourmet

Att äta LCHF är inte särskilt svårt när man väl har lärt sig vilka råvaror man ska välja. Följ oss gärna här på hemsidan samt via vår Facebook där vi kommer försöka reda ut vad och hur man skall äta för att kroppen, djuren och naturen ska kunna fungera i harmoni.

LCHF står för Low Carb High Fat. Vilket betyder minskat kolhydratsintag och ökat fettintag. Detta används för att uppnå bättre hälsa & behandla övervikt.

Mer om LCHF Gourmet

Träningsbloggar

hittarecept.se

 

 

 

 

Följ vårt nyhetsbrev

Få våra senaste recept och mattips direkt hem till dig.