Prisvärda hemsidor hos Direktonline.se

@LCHFGOURMET

på instagram

Panerad rödspätta LCHF

Panerad rödspätta LCHF

Härlig lchf panerad rödspätta med en panering som är gjord på fibrex, fiberhusk, mandelmjöl samt sesamfrön. Serverat med blomkålsmos och en mumsig dansk remouladsås!

2 personer

350 gram rödspätta

Panering
2-3 Ägg
6 msk mandelmjöl
3 msk fiberhusk
2 msk sesamfrön
2 msk fibrex
salt, vitpeppar
smöe eller kokosfett till stekning

Blanda alla torra ingredienser, vispa upp ägget och doppa först i ägget sedan i paneringen, stek sedan i rikligt med smör eller kokosfett.

Dansk remouladsås
0,75 dl majonnäs
0,75 dl creme fraiche
½ dl hackad ättiksgurka
1 tsk limesaft
1 krm salt och vitpeppar
½ tsk curry
1 krm gurkmeja

Hacka och blanda allt väl, ställ sedan att gotta sig i kylskåp i minst 1 timma innan servering.

Blomkålsmos
1 blomkålshuvud
en klick smör
0,5 dl creme fraiche
salt, vitpeppar

Koka blomkålen i saltat vatten ca 20 min, häll av vattnet, och sätt tillbaka på avstängd platta, låt ånga av lite klicka sedan  smör och creme fraiche och mixa med stavmixer. Smaka av med salt och vitpeppar.

LCHF Gourmet

Att äta LCHF är inte särskilt svårt när man väl har lärt sig vilka råvaror man ska välja. Följ oss gärna här på hemsidan samt via vår Facebook där vi kommer försöka reda ut vad och hur man skall äta för att kroppen, djuren och naturen ska kunna fungera i harmoni.

LCHF står för Low Carb High Fat. Vilket betyder minskat kolhydratsintag och ökat fettintag. Detta används för att uppnå bättre hälsa & behandla övervikt.

Mer om LCHF Gourmet

Träningsbloggar

hittarecept.se

 

 

 

 

Följ vårt nyhetsbrev

Få våra senaste recept och mattips direkt hem till dig.