Lövbiffsgryta med cognac och grönpeppar
Recept till 4 portioner
1 st gul lök
100 g champinjoner
10 cm purjolök
600 g lövbiff
2 msk smör
1msk kalv, ox eller grönskasfond
4dl grädde
1 tsk grönpeppar, hel torkad
2 msk cognac
persilja, färsk
Gör så här
Skala och hacka löken och purjolöken. Skiva champinjonerna. Strimla lövbiffen.
Hetta upp en panna med smör och bryn lök, purjolök samt champinjoner och lägg sedan över grönsakerna i en gryta.
Bryn biffen i smör och krydda med salt och peppar och lägg sedan över köttet i grytan med grönsakerna.
Tillsätt i fond samt och grädde.
Koka upp och lägg sedan i grönpeppar samt cognac. Låt koka i ca 10 minuter. Smaka av med salt & peppar.
Strö över grovhackad persilja innan du serverar ihop med blomkålsris eller LCHF-pasta.