Prisvärda hemsidor hos Direktonline.se

@LCHFGOURMET

på instagram

LCHF Pizza a´la Robbix

LCHF Pizza a´la Robbix

Igår bestämde vi oss för att prova om vi inte kunde få till en ny variant på pizzabotten. En pizzabotten som vi hoppades bli ännu bättre än de recept på pizza botten vi tidigare testat. Vi utgick från vårt recept på morotsbröd (som för övrigt är ett galet gott frukostbröd) och modifierade det något i mängd för att räcka till en plåt.

Toppingen valdes med omsorg i syfte att skapa en spännande lchf pizza som dessutom får smaklökarna att pirra till av ren lycka! Det faktum att resultatet blev flera ggr bättre än vi någonsin kunnat drömma om lämna ingen runt bordet besviken. :)

Så ska du prova ett till recepet på lchf pizza så rekommenderar jag dig verkligen att testa detta! Faller toppingen dig inte i smaken så kommer du säkert på något annat smarrigt du kan toppa din lchf pizza med. 

LCHF Pizzabotten

4 stora ägg
1 dl pofiber
1dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
2 tsk bakbulver
1/2 tsk salt

Gör så här

Rör ihop samtliga ingredienser och låt sedan vila i 5 min. Bred därefter ut på ett bakplåtspapper och ställ in i ugn på 200grader och förgrädda din pizzabotten i 10min. Tag ut och låt svalna.

Pizzatopping a´la Robbix

Lägg på nedan topping som skall gräddas sedan ställer du in din pizza i ugnen på 250 grader i ca. 10 min eller tills den fått fin färg.

1,5 dl passerade tomater
200 gram riven ost  tex. gouda, gräddost, hushållost etc.
1 mozzarella ost, skivad
10 körsbärstomater, delade på mitten
1 msk pinjenötter
Oregano

Topping som läggs på efter gräddning

Tag ut din pizza och fördela bresaola samt ruccola och dill över den. Blanda majonäs samt tryffelolja och klicka sedan ut över pizzan! Klart att servera och sinnessjukt gott! :)

10 skivor bresaola
Ruccola
Dillkvistar alt. fryst dill

1dl majonäs (gärna hemmagjord)
1 msk tryffelolja

 

LCHF Gourmet

Att äta LCHF är inte särskilt svårt när man väl har lärt sig vilka råvaror man ska välja. Följ oss gärna här på hemsidan samt via vår Facebook där vi kommer försöka reda ut vad och hur man skall äta för att kroppen, djuren och naturen ska kunna fungera i harmoni.

LCHF står för Low Carb High Fat. Vilket betyder minskat kolhydratsintag och ökat fettintag. Detta används för att uppnå bättre hälsa & behandla övervikt.

Mer om LCHF Gourmet

Träningsbloggar

hittarecept.se

 

 

 

 

Följ vårt nyhetsbrev

Få våra senaste recept och mattips direkt hem till dig.