Prisvärda hemsidor hos Direktonline.se

@LCHFGOURMET

på instagram

LCHF Pasta di parma

LCHF Pasta di parma

Ingredienser 4 port

1 sats LCHF Pasta
6 skivor parma- eller serranoskinka
Saft och rivet skal från 1 citron
1 dl strimlade färska örter, oregano, basilika och persilja
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk olivolja
0,5 dl vispgrädde
Salt & peppar
1 dl riven parmesanost

Sallad:

100 g babyspenat, sköljd
4 st soltorkade tomater
0,5 gurka
0,5 dl pinjenötter alternativt rostade solroskärnor
olivolja
balsamvinäger
salt & peppar
riven parmesanost

Gör så här:

Skölj babyspenaten och forma till en "boll" på skärbrädan. Strimla i ca 1 cm tjocka skivor. Lägg spenaten i en skål. Strimla även soltorkade tomater och gurka och lägg till spenaten. Rosta pinjenötterna i en torr, het stekpanna.

Lägg parmaskinkan på en plåt och "grilla" i ugnen ca 5 minuter i 175grader.
De ska vara lite halvkrispiga när de är klara. Riv sönder parmaskinkan i små bitar.

Blanda citronsaft, citronskal, örter, vitlök, olivolja, vispgrädde, salt och peppar i en liten skål.
Blanda sedan pastan med citronsåsen.
Vänd till sist runt det mesta av parmesanen (spara lite till garnering).
Dressa salladen med olivolja och balsamvinäger.
Salta och peppra samt strö över pinjenötter och hyvlad parmesanost.

Lägg upp pastan på tallrikar, strö över parmaskinka och parmesanost!

LCHF Gourmet

Att äta LCHF är inte särskilt svårt när man väl har lärt sig vilka råvaror man ska välja. Följ oss gärna här på hemsidan samt via vår Facebook där vi kommer försöka reda ut vad och hur man skall äta för att kroppen, djuren och naturen ska kunna fungera i harmoni.

LCHF står för Low Carb High Fat. Vilket betyder minskat kolhydratsintag och ökat fettintag. Detta används för att uppnå bättre hälsa & behandla övervikt.

Mer om LCHF Gourmet

Träningsbloggar

hittarecept.se

 

 

 

 

Följ vårt nyhetsbrev

Få våra senaste recept och mattips direkt hem till dig.