Prisvärda hemsidor hos Direktonline.se

@LCHFGOURMET

på instagram

Canneloni ricotta & soltorkadtomat

Canneloni ricotta & soltorkadtomat

Ingredienser 4 portioner

1 sats LCHF Pasta skuren i 12 bitar (1 sats 2 plåtar du får ut 6 bitar per plåt)
500 g ricottaost
2 kycklingfiléer
1 dl soltorkade tomater i olja
1/2 dl färskriven lagrad parmesanost
2 tsk finhackad färsk oregano (2 tsk färsk = 1 msk torkad)
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar

Ostsås

4 dl grädde
1/2 krm muskotnöt1 dl torrt vin alt. matlagningsvin75 g gorgonzolaost1 msk tomatpure
salt och peppar

Gör så här

Sätt ugnen på 175°C.

Fyllningen:
Salta och peppra filéerna och stek tills de är genomstekta. Låt svalna och skär i små kuber.
Strimla tomaterna i fina små bitar.
Blanda samman alla ingredienser till fyllningen, smaka av med salt och peppar.

Ostsåsen:
Koka upp grädde, vin samt tomatpuré, låt sjuda någon minut under omrörning.
Rör sedan i osten och smaksätt med muskotnöt samt salta och peppra efter smak.

...och fyll Cannelonin
Lägg 2-3 msk fyllning på varje platta och rulla ihop så att du får fyllda rör.
Lägg rören i en smord ugnssäker form, häll över såsen, baka av i mitten på ugnen i 10-15 minuter till den fått fin färg.

Tips!!
Skulle det bli fyllning över är det bara att frysa in och ta fram till nästa gång.

LCHF Gourmet

Att äta LCHF är inte särskilt svårt när man väl har lärt sig vilka råvaror man ska välja. Följ oss gärna här på hemsidan samt via vår Facebook där vi kommer försöka reda ut vad och hur man skall äta för att kroppen, djuren och naturen ska kunna fungera i harmoni.

LCHF står för Low Carb High Fat. Vilket betyder minskat kolhydratsintag och ökat fettintag. Detta används för att uppnå bättre hälsa & behandla övervikt.

Mer om LCHF Gourmet

Träningsbloggar

hittarecept.se

 

 

 

 

Följ vårt nyhetsbrev

Få våra senaste recept och mattips direkt hem till dig.