Prisvärda hemsidor hos Direktonline.se

@LCHFGOURMET

på instagram

LCHF Kåldolmar

LCHF Kåldolmar

Är du sugen på husmanskost till middag så kan vi tipsa om kåldolmar, en perfekt lchf-rätt bara du hoppar riset och sirapen.  Det är ju lite pill med att göra sina egna kåldolmar, det lite tid tid och är inget man slänger ihop efter jobbet direkt. Passa istället på att göra en dubbel laddning när du är ledig, då kan även du frysa in och ha kåldolmar till senare tillfällen. Öva på att få in tekniken med att rulla själva kåldolmarna, så inte alla blir olika stora. Dock ä ju smaken det viktigaste så följ bara vårt recept så får du riktigt goda kåldolmar oavsett utseende.

LCHF Kåldolmar - Recept till 4 personer

500gram valfri färs
1 vitkålshuvud
smör
3 dl grädde
gul lök
salt och peppar
2 ägg
2msk kalv eller grönsaksfond/buljong (Gör gärna din egna)
1/2 msk soja
Knivsudd kryddpeppar

Gör så här

Sätt ugnen på 250 grader. Börja med att skära av roten på vitkålen. Lägg sedan i en stor kastrull.

Häll på vatten och salta lite lätt. Låt koka en stund tills kålen är lite genomskinlig. Koka bladen mjuka och plocka bort allteftersom de lossnar. Låt inte koka för länge så de blir för mjuka.

Häll upp spadet som blir över i en annan kastrull som skall bli sås. Skölj vitkålen i kallt vatten när du skalar av bladen så att du inte bränner dig.

Blanda färsen med hackad lök, lite grädde, 2 ägg, salt och vitpeppar. Ta lite färs och rulla till en korv som du sedan rullar in i kålbladet.

Lägg dina kåldolmar i en form och klicka på smör och ställ in i ugnen längst ner i 30 minuter. Undertiden som kåldolmarna ligger och steker sig så koka ihop en sås på 5 dl av vitkålsspadet, 2 dl grädde, en buljongtärning och salt och peppar.


Häll såsen över dina kåldolmar när dem varit inne i 30 min och ställ sedan in i ugnen i 30 min till. Lägg på lite folie efter en stund om kåldolmarna börjar få för mycket färg.

Servera med blomkålsmos, grönsallad samt lite lingon, mums!

LCHF Gourmet

Att äta LCHF är inte särskilt svårt när man väl har lärt sig vilka råvaror man ska välja. Följ oss gärna här på hemsidan samt via vår Facebook där vi kommer försöka reda ut vad och hur man skall äta för att kroppen, djuren och naturen ska kunna fungera i harmoni.

LCHF står för Low Carb High Fat. Vilket betyder minskat kolhydratsintag och ökat fettintag. Detta används för att uppnå bättre hälsa & behandla övervikt.

Mer om LCHF Gourmet

Träningsbloggar

hittarecept.se

 

 

 

 

Följ vårt nyhetsbrev

Få våra senaste recept och mattips direkt hem till dig.