Prisvärda hemsidor hos Direktonline.se

@LCHFGOURMET

på instagram

Lammstek med primörer

Lammstek med primörer

Lammstek
600 gram  lammstek, benfri
0,5 dl  olivolja
5 st  vitlöksklyftor
1 msk  chiliflakes
2 kvistar rosmarin, grovhackad eller 2 tsk torkad
1 msk citron

Primörsallad
2 buntar sparris
1 knippe morotter
1 knippe vårlök
1 paket  sockerärtor
1 fänkål

Örtdressing
1 bunt persilja
4 msk olivolja
salt & svartpeppar

Lammstek, gör så här

Lägg lammsteken i en ugnsform och häll på olja, citron, vitlök, chili och rosmarin. Gnid in allt ordentligt i lammsteken, täck sedan med folie och ställ i kylskåp över natten.

Värm ugnen till 150 grader och bryn under tiden, salta & peppra. Ställ sedan in din lammstek i ugnen tills den når en innertemperatur om 65 grader. Väljer du att grilla din lammstek så vänta tills kolen är perfekt sedan grillear du på indirekt värme. Vänd då och då och se till till att lammsteken får fin färg runt om, salta &peppra. Grilla tills du når en innertemperatur på 65 grader. Ta av från grillen och linda in köttet i fuktigt smörpapper och låt det vila minst 15 minuter innan det skivas, då behåller lammsteken sina köttsafter bättre.

Primörer, gör så här

Skölj, skala och dela alla primörer. Koka allt i saltat vatten. Lägg i sparris och morot först och därefter övriga ingredienser efter hand, så att de blir färdiga samtidigt. Koka inte längre än att det fortfarande finns spänst kvar i grönsakerna.

Lägg örterna i en bunke med olja, salt och peppar och mixa med en stavmixer.

Blanda sedan primörerna med örtoljan.

Skär din lammstek  i tunna skivor. Placera på uppläggningsfat ihop med primörer och några citronklyftor. Garnera med lite färska örter och servera allt med lite turkiskyoghurt.

LCHF Gourmet

Att äta LCHF är inte särskilt svårt när man väl har lärt sig vilka råvaror man ska välja. Följ oss gärna här på hemsidan samt via vår Facebook där vi kommer försöka reda ut vad och hur man skall äta för att kroppen, djuren och naturen ska kunna fungera i harmoni.

LCHF står för Low Carb High Fat. Vilket betyder minskat kolhydratsintag och ökat fettintag. Detta används för att uppnå bättre hälsa & behandla övervikt.

Mer om LCHF Gourmet

Träningsbloggar

hittarecept.se

 

 

 

 

Följ vårt nyhetsbrev

Få våra senaste recept och mattips direkt hem till dig.