Prisvärda hemsidor hos Direktonline.se

@LCHFGOURMET

på instagram

Kyckling i Jordnötssås

Kyckling i Jordnötssås

Kyckling i Jordnötssås eller Chicken Satay är en enkel, smakrik och älskad rätt som du kan välja att göra på två sätt. Antingen gör du som i detta fallet en sorts gryta eller så väljer du att göra kycklingspett som du grillar. Såsen görs i så fall separat och hälls över kycklingspetten innan servering. Servera med blomkålsris och gärna lite hackad chili som fått simma i lite fisksås.

 

Recept Kyckling i Jordnötssås

600gram kycklingbröst eller annat kycklingkött utan ben

2 dl jordnötssmör
1 burk kokosmjölk, 400 ml
2 tsk röd currypasta alt. 3 tsk sambal oelek
1 färsk hackad röd chili, kan uteslutas
3 limeblad eller 1 msk limejuice
1 msk fisksås (kan ersättas med ljus soja)

Gör så här

Skär kycklingkött i lagom stora bitar och stek i olja tills den får färg runt om.

Vänd ner jordnötssmör, kokosmjölk, limeblad, fiskås och currypasta. Låt allt småputtra på lågvärme i 30 minuter så blir den godast.

Väljer du att trä kycklingen på spett så gör du såsen först. Låt kycklingen marinera 60min i en tredjedel av såsen (spara resten till servering). Trä sedan upp kycklingen på spett och grilla kycklingspetten med jordnötssås runt om i cirka 5-7 minuter. Servera kycklingenspetten med resterade jordnötssås samt tillbehör, garnera med några blad färsk koriander eller skivad röd chili.

LCHF Gourmet

Att äta LCHF är inte särskilt svårt när man väl har lärt sig vilka råvaror man ska välja. Följ oss gärna här på hemsidan samt via vår Facebook där vi kommer försöka reda ut vad och hur man skall äta för att kroppen, djuren och naturen ska kunna fungera i harmoni.

LCHF står för Low Carb High Fat. Vilket betyder minskat kolhydratsintag och ökat fettintag. Detta används för att uppnå bättre hälsa & behandla övervikt.

Mer om LCHF Gourmet

Träningsbloggar

hittarecept.se

 

 

 

 

Följ vårt nyhetsbrev

Få våra senaste recept och mattips direkt hem till dig.