Prisvärda hemsidor hos Direktonline.se

@LCHFGOURMET

på instagram

Wallenbergare

Wallenbergare

Äkta Wallenbergare gör du på på kalvfärs och grädde, istället för potatismos får de här sällskap av en blomkålsmos & gräddstuvad savoykål. När du lagar dina Wallenbergare är det viktigt att både färs, ägg och grädde är iskalla. Snåla heller inte på saltet, kalvfärsbiffarna ska ha en rejäl och angenäm sälta.

Ingredienser Wallenbergare 4 Portioner

600 g kalvfärs, finmald
4 st äggulor
4 dl vispgrädde
2 tsk salt
1 krm vitpeppar, nymald
1 krm svartpeppar, nymald
3 msk smör, till stekning

1 msk kalvfond, koncentrerad
2 dl vatten
50 g smör

Gör så här

Börja med att röra ihop äggulor och grädde. Placera färsen i en skål, för att hålla kylan du ställa bunken i en större skål med isvatten. Rör sakta ner grädden under omrörning och smaksätt med salt&peppar. Du kan med fördel använda dig av en elvisp.  

Forma stora bollar av färsen med två skedar doppade i vatten och klicka ner dem i en het stekpannan med smör i. Stek 3–4 min på varje sida, beroende på hur tjocka de är. Känn med fingret på biffen om mitten känns fast, då är de klara. Ytan ska vara ganska ljus.

Häll ner kalvfond och vatten i pannan och vispa runt, lägg i smöret och låt smälta.

Serveringsförslag:

Servera dina Wallenbergare med några utvalda tillbehör tex några av följande: blomkålsmos, smörslungade haricote verts, gräddstuvad savoykål, rårörda lingon

Recept Gräddstuvad Savoykål

1 pkt bacon
1 st savoykålshuvud
2 dl vispgrädde
salt&peppar

Skär bacon grovt och stek i lite smör tills det är naperstekt. Lägg åt sidan på lite hushållspapper.

Skär bort rotstocken på savoykålen och strimla sedan ner den och lägg ner i pannan tillsammans med baconet. Stek 2-3min på medelvärme och häll sedan i grädd och låt allt koka ihop ca. 5 min tills grädden är inkokt. Smaka av med salt och peppar, klart!

LCHF Gourmet

Att äta LCHF är inte särskilt svårt när man väl har lärt sig vilka råvaror man ska välja. Följ oss gärna här på hemsidan samt via vår Facebook där vi kommer försöka reda ut vad och hur man skall äta för att kroppen, djuren och naturen ska kunna fungera i harmoni.

LCHF står för Low Carb High Fat. Vilket betyder minskat kolhydratsintag och ökat fettintag. Detta används för att uppnå bättre hälsa & behandla övervikt.

Mer om LCHF Gourmet

Träningsbloggar

hittarecept.se

 

 

 

 

Följ vårt nyhetsbrev

Få våra senaste recept och mattips direkt hem till dig.