Prisvärda hemsidor hos Direktonline.se

@LCHFGOURMET

på instagram

Högrev med  kantareller  och sidfläsk

Högrev med kantareller och sidfläsk

Ingredienser

600 g högrev
150 g rökt sidfläsk
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 morot skalad och delad i mindrebitar
6 kvistar timjan eller 1 tsk torkad
4 dl rödvin
3 msk kalvfond alt. en buljongtärning
5 dl vatten

400 g kantareller
2 salladslökar
smör
salt och svartpeppar

Gör så här

Dela högreven i ca 3-4 cm stora bitar och tärna sidfläsket i tärningar.

Hacka lök och vitlök i lite grövre bitar.

Bryn sedan köttet ihop med fläsket i en stor kastrull tillsammans med en klick i smör . Tillsätt därefter lök, vitlök och timjankvistar och fräs under omrörning i ett par minuter.

Slå på rödvin, kalvfond samt vatten. Låt sedan sjuda under lock i ca 2 timmar tills dess att köttet är mört. Skumma av ett par ggr med hjälp av en sked och smaka av med salt och peppar.

Lägg i morot och låt koka en stund till. Rensa under tiden kantarellerna och skär salladslöken i strimlor. Fräs kantarellerna i smör i ca. 4 min. Tillsätt sedan salladslöken och fräs ytterliggare 1 min. Smaka av med salt och peppar.

Vänd nu ner svamp och lök i grytan och servera med blomkålsris, rotfruktsgratäng eller en sallad.

LCHF Gourmet

Att äta LCHF är inte särskilt svårt när man väl har lärt sig vilka råvaror man ska välja. Följ oss gärna här på hemsidan samt via vår Facebook där vi kommer försöka reda ut vad och hur man skall äta för att kroppen, djuren och naturen ska kunna fungera i harmoni.

LCHF står för Low Carb High Fat. Vilket betyder minskat kolhydratsintag och ökat fettintag. Detta används för att uppnå bättre hälsa & behandla övervikt.

Mer om LCHF Gourmet

Träningsbloggar

hittarecept.se

 

 

 

 

Följ vårt nyhetsbrev

Få våra senaste recept och mattips direkt hem till dig.