Prisvärda hemsidor hos Direktonline.se

@LCHFGOURMET

på instagram

Grillsås - Barbequesås

Grillsås - Barbequesås

Grillsås - Barbequesås

En lite liberalare lchf barbequesås som är god till grillat kött så som grillspett, entrecote, biff eller oxfile! Men prova även att servera vår grillsås till grillad kyckling, korvar av alla de slag, revbensspjäll samt till grillade grönsaker, skaldjur och fisk.

Vårt recept på grillsås skall koka en stund men du kan även göra din grillsås utan att koka. Själv föredrar jag detta recept där grillsåsen alltså kokas och på så sätt tillåts alla smaker att blomma ut.

Du kan även hälla i 0,5 dl whiskey i såsen för att få en rökig och lite djupare smak eller så struntar du i det och nöjer dig med att röksmaken kommer ihop med köttet som du ska servera din barbequesås till.

Grillsåsen kan även användas för att pensla köttet under grillningen för att ge lite glaze.

Ingredienser

1 burk krossade eller passerade tomater
1 msk vinäger
2 tsk honung
1 msk chilisås
0,5 tsk salt
1 krm svartpeppar
2 krm mald spiskummin
1 pressad klyfta vitlök
1 krm oregano
2 tsk worcestershiresås
5-15 droppar Tabasco efter smak

Ev. 0,5 dl whiskey

Gör så här

Blanda allt i en kastrull och koka sedan på svag värme i 15 minuter. Smaka av grillsåsen med samt några stänk tabasco och ev. lite extra salt, svartpeppar. Mixa gärna barbequesåsen med en stavmixer så att du får en slät grillsås utan klumpar. När den är klar låter du grillsåsen svalna och stå minst en timma, gärna över natten då blir den allra godast.

LCHF Gourmet

Att äta LCHF är inte särskilt svårt när man väl har lärt sig vilka råvaror man ska välja. Följ oss gärna här på hemsidan samt via vår Facebook där vi kommer försöka reda ut vad och hur man skall äta för att kroppen, djuren och naturen ska kunna fungera i harmoni.

LCHF står för Low Carb High Fat. Vilket betyder minskat kolhydratsintag och ökat fettintag. Detta används för att uppnå bättre hälsa & behandla övervikt.

Mer om LCHF Gourmet

Träningsbloggar

hittarecept.se

 

 

 

 

Följ vårt nyhetsbrev

Få våra senaste recept och mattips direkt hem till dig.