Prisvärda hemsidor hos Direktonline.se

@LCHFGOURMET

på instagram

Thailändska Fiskkakor

Thailändska Fiskkakor

Suveränt goda Thailändska fiskkakor eller fiskfärsbiffarna som har rejält med smak och lite sting, dessutom är dem lättlagade! Själv har jag alltid i lite  chili för hettans skull men givetvis kan du hoppa detta om du önskar en mildare variant.

Är du som jag ingen större fantast av koriander kan du även utesluta den men personligen är detta en av få rätter där jag tycker att koriander verkligen kommer till sin rätt så prova dig fram.

Ingredienser 

450 gram fiskfilé t.ex. kolja, sej eller torsk
1 msk fisksås
1 st ägg, stort

1 msk röd currypasta
2 st chilifrukter (rödq), en hackad samt en skivad till garnering (valfritt)
2 st vitlöksklyftor
5 cm färsk ingefära, hackad
1 st lime, rivet skal samt juice
150 gram gröna bönor, tunt skivade
4 st salladslökar, grovhackade
1 handfull färsk koriander, grovhackad men spara några blad till servering
4 msk matolja
Limeklyftor till servering.

Gör så här

Mixa fisken i en matberedare mixa i några sekunder tills du får en slät smet. Tillsätt sedan fisksås, ägg, koriander, currypasta, chili, vitlök, ingefära, limeskal och limejuice. Kör mixer tills allt har blandats.

Ta ut kniven ur din matberedare och rör sedan ner skivade bönorna och hälften av den grovhackade salladslöken. Fukta händerna och forma sedan smeten till 10-12 bollar och platta ut dem till fiskkakor.

Värm upp oljan i en stor stekpanna och stek biffarna på högvärme i två omgångar  ca. 2 minuter per sida. Låt dina fiskkakor rinna av på hushållspapper innan du serverar fiskakorna garnerade med resten av salladslöken, ev. skivad chili samt hackad koriander och limeklyftor. Alternativt så serverar du dem med riven vitkål och rivna morötter för en lite matigare variant. 

LCHF Gourmet

Att äta LCHF är inte särskilt svårt när man väl har lärt sig vilka råvaror man ska välja. Följ oss gärna här på hemsidan samt via vår Facebook där vi kommer försöka reda ut vad och hur man skall äta för att kroppen, djuren och naturen ska kunna fungera i harmoni.

LCHF står för Low Carb High Fat. Vilket betyder minskat kolhydratsintag och ökat fettintag. Detta används för att uppnå bättre hälsa & behandla övervikt.

Mer om LCHF Gourmet

Träningsbloggar

hittarecept.se

 

 

 

 

Följ vårt nyhetsbrev

Få våra senaste recept och mattips direkt hem till dig.