Prisvärda hemsidor hos Direktonline.se

@LCHFGOURMET

på instagram

Gratinerad Krabba

Gratinerad Krabba

Gratinerad krabba är en festlig förrätt som är lättare att tillaga än man tror, dessutom så förhöjer den verkligen hela måltiden. Orginal recept av Per Morberg och det enda vi bytt ut är själva brödet vid serveringen. Smaklig måltid!

Ingredienser Gratinerad Krabba 4 port.

2 st kokta krabbor, små 
3 st tomater 
2 st vitlöksklyftor 

1 st rödlök 
0.5 st röd paprika 
0.5 st gul paprika
1 dl vitt vin
1 nypa färsk chili, finhackad

0.5 dl blandade hackade örter persilja, basilika, timjan
msk olivolja
0.5 dl parmesanost, riven
salt& peppar 

Gör så här

Lossa alla klor från krabbskalet. Pilla sedan ur allt kött både ur skalet och klorna. Lägg i en skål.

Skär samtliga grönsaker i ca:1 cm stora tärningar.

Häll olivoljan i en kastrull och hetta upp och lägg sedan i grönsakerna och pressa över vitlöken. Vänd ner ner chilin och krabbköttet.

Häll i vinet och låt puttra tills det kokat ner något. Stuvningen får inte vara för lös i sin konsistens.

Smaka av fyllningen med lite salt och peppar och vänd sedan i örterna.

Skrapa av krabbskalen och skölj dom rena på utsidan. Fyll sedan skalen med krabbröran och fördel parmesanosten ovan på.

Gratinera krabban på övervärme tills osten smält och fått fin färg.

Servera med en krispig sallad och nyrostat lchf bröd.

 

LCHF Gourmet

Att äta LCHF är inte särskilt svårt när man väl har lärt sig vilka råvaror man ska välja. Följ oss gärna här på hemsidan samt via vår Facebook där vi kommer försöka reda ut vad och hur man skall äta för att kroppen, djuren och naturen ska kunna fungera i harmoni.

LCHF står för Low Carb High Fat. Vilket betyder minskat kolhydratsintag och ökat fettintag. Detta används för att uppnå bättre hälsa & behandla övervikt.

Mer om LCHF Gourmet

Träningsbloggar

hittarecept.se

 

 

 

 

Följ vårt nyhetsbrev

Få våra senaste recept och mattips direkt hem till dig.