Prisvärda hemsidor hos Direktonline.se

@LCHFGOURMET

på instagram

Fiskgratäng med blomkålsmos

Fiskgratäng med blomkålsmos

Blomkålsmos

600 gram blomkålsbuketter
1 dl grädde
0,5 msk grönsaksfond
0,5 st vitlöksklyfta
salt och peppar

Fisk

700 gram vit fisk
2 dl crème fraiche
2 dl riven parmesan
1 msk hackad basilika eller 1 tsk torkad basilika
1 msk fisk- och skaldjursfond
salt&peppar

 

Gör så här

Sätt ugnen på 200 grader. Koka blomkålen i lättsaltat vatten tills den är mjuk. Häll av vattnet och låt ånga av i 15 minuter.

Mixa sedan blomkålen med grädde, grönsaksfond och pressad vitlök. Smaka av med salt & peppar.

Klicka ut blomkålsmoset runt kanterna i en smord gratängform och placera fisken i mitten.

Vispa ihop crème fraiche med ost, basilika, fond, salt & peppar.

Häll såsen över fisken och gratinera i ca 35 minuter. Servera med en fräschsallad.

LCHF Gourmet

Att äta LCHF är inte särskilt svårt när man väl har lärt sig vilka råvaror man ska välja. Följ oss gärna här på hemsidan samt via vår Facebook där vi kommer försöka reda ut vad och hur man skall äta för att kroppen, djuren och naturen ska kunna fungera i harmoni.

LCHF står för Low Carb High Fat. Vilket betyder minskat kolhydratsintag och ökat fettintag. Detta används för att uppnå bättre hälsa & behandla övervikt.

Mer om LCHF Gourmet

Träningsbloggar

hittarecept.se

 

 

 

 

Följ vårt nyhetsbrev

Få våra senaste recept och mattips direkt hem till dig.