Prisvärda hemsidor hos Direktonline.se

@LCHFGOURMET

på instagram

Entrecote med sparris, chilibearnaise och ostgratinerad portobellosvamp

Entrecote med sparris, chilibearnaise och ostgratinerad portobellosvamp

Saftig entrecote ihop med grönsparris och en fantastisk chilibearnaise! Denna varianten är såklart lite hetare än vanlig bearnaisesås men passar perfekt till såväl stekt som grillat kött. Bearnaisesås är den perfekta såsen när man äter LCHF-mat.

Ingredienser:

4 skivor entrecote
1 Bunt grön sparris
Smör

Västerbotten fylld Portobello
4 portobello svampar
8 skivor Västerbottenost eller annan lagrad ost
Salt & Peppar

Chilibearnaise
150 g smör
6 vitpepparkorn
4-5 persiljestjälkar
1 tsk torkad dragon
1-2 msk finhackad lök
3 msk vitvinsvinäger
3 msk vatten
3 äggulor
1-2 tsk sambal oelek
1 krm salt

Chillibearnise

Smält smöret och låt svalna något.

Krossa pepparkornenen och koka dem tillsammans med, persiljestjälkarna, dragon, lök, vinägern och vattnet i en liten kastrull utan lock tills hälften av vätskan återstår.

Sila sedan bort kryddorna och häll tillbaka vätskan i kastrullen.

Ställ kastrullen i vattenbad i en större kastrull. Vattnet i kastrullen ska sjuda absolut inte koka. Vispa ner äggulorna och vispa tills blandningen tjocknat.

Ta nu kastrullen åt sidan och tillsätt smöret, först droppvis sedan kan du hälla i en tunn stråle (bra om är två som hjälps åt).

Smaksätt slutligen med sambal oelek och ev. salt.

Fylld Portobello

Ta bort stammen på svampen och fyll två svampar med ost. Lägg en svamp över som lock sedan steker du dem i smör 3 minuter på varje sida på medel värme eller lägger in dem i ugnen i 15 min i 200 grader.

Kokt sparris

1. Vit sparris kan skalas med potatisskalare. Börja ca 2 cm nedanför toppen, där ”fjällen” slutar. Se till att allt skal kommer med, annars blir det hårda trådar kvar. Skär av lite i nedre delen om den är torr och träig. Grön sparris behöver oftast inte skalas, bara om den verkar grov.

2. Koka upp lättsaltat vatten med lite citronsaft, några sockerbitar och en klick smör eller olja. Låt sparrisen sjuda (inte koka) i 10 -15 minuter för vit sparris och 5–10 minuter för grön sparris, beroende på vilket tuggmotstånd som önskas. Bästa sättet att känna om den är färdigkokt är att ta upp en sparris, skära av en liten bit och smaka om den är färdig eller ej.

3. Skall sparrisen sparas till senare tillfälle bör den kylas ner så fort som möjligt och sedan förvaras i sitt spad. Kokt sparris håller sig fräsch i kylskåp upp till en vecka.

Medans sparrisen kokar steker du entrecoten på hög värme till den är precis så blodig eller genomstekt som du föredrar

Servera och njut!

LCHF Gourmet

Att äta LCHF är inte särskilt svårt när man väl har lärt sig vilka råvaror man ska välja. Följ oss gärna här på hemsidan samt via vår Facebook där vi kommer försöka reda ut vad och hur man skall äta för att kroppen, djuren och naturen ska kunna fungera i harmoni.

LCHF står för Low Carb High Fat. Vilket betyder minskat kolhydratsintag och ökat fettintag. Detta används för att uppnå bättre hälsa & behandla övervikt.

Mer om LCHF Gourmet

Träningsbloggar

hittarecept.se

 

 

 

 

Följ vårt nyhetsbrev

Få våra senaste recept och mattips direkt hem till dig.