Chicken Korma
Ingredienser:
½ kg kycklingfiléer
2 msk smör
1 gula lök
3 klyftor vitlök
1 dl mald mandel ( mandelmjöl eller så jag använder du mandelflarn som mixas med stavmixern)
2 cm riven färsk ingefära
½ kycklingbuljongtärning
½ dl matolja
½ tsk mald kanel
1 msk mald koriander
1 tsk gurkmeja
1 tsk mald spiskummin
1 tsk mald kardemumma
2 tsk paprikapulver
½ tsk tsk cayennepeppar
1½ dl matlagningsyoghurt
1 dl grädde
2 dl kokosmjölk
1½ msk citronsaft
½ tsk salt
Gör så här:
Skär kycklingen i bitar, ca 3 x 3 cm bryn sedan bitarna i smöret.
Häll oljan i en gryta och häll i alla torra kryddor och låt dem fräsa en stund.
Lägg i hackad lök, riven ingefära samt pressad vitlök och fräs på låg värme i någon minut utan att bränna.
Lägg nu i mandeln samt tillsätt grädde, yoghurt och kokosmjölk.Smula även ner buljongtärningen och tillsätt citronsaften.
Därefter lägger du i kycklingbitarna och låter puttra på svag värme i minst 15min eller ända upp till en timma om ett mörare kött önskas.
Smaka din korma av med mer salt och späd med mer kokosmjölk, grädde eller vatten om det blir för tjockt.