Prisvärda hemsidor hos Direktonline.se

@LCHFGOURMET

på instagram

Broccoli, salciccia & tryffel

Broccoli, salciccia & tryffel

Här kommer en av våra favoriter som vi ofta lagar och njuter tillsammans med ett glas Italienskt vin, gärna en Ripasso eller Amarone.

Prova gärna denna sagolika " Italienska pyttipanna" där korv möter fänkål och tryffel. Enklare än du tror att laga och så god att du önskar att du hade lagat mer! :)

Ingredienser

2 st broccolibuketter
300 gram salciccia
1 fänkål
1 charlottenlök
1 gullök
10 körsbärstomater
1-2 msk tryffelolja
1 dl vitt vin


Salt & nymalen svartpeppar
2 msk rostade pinjenötter
riven parmesan

Gör så här

Skiva lök samt fänkål i tunna strimlor. Stek sedan krovarna ihop med fånkål samt lök i en klick smör på medelstark värme tills dess att löken får en gyllene färg (utan att bränna) och korvarna är genom stekta. Lägg över på ett fat, när korvarna svalnat något så grovhackar du dem.

Ta bort den allra nedersta och grövsta delen stammen från broccolin (ca.3-4cm) och släng. Skär loss broccolitopparna så att du får dem små och fina. Finhacka därefter den delen av stammen som är kvar.

Lägg stambitarna i stekpannan och häll på 0,5 dl vin samt 0,25 dl vatten och koka sedan under lock i 3-4 minuter. 

Fördela resterande broccoli samt hackad korv, lök och fänkålsfräs samt delade tomater i pannan. Slå på ytterligare 0,5 dl vin samt ringla över tryffelolja. Lägg på locket och låt allt ånga till sig i ytterligare 3-4 min så att broccolin blir lagom mjuk. Smaka av med salt & peppar.

Lägg upp på tallrikar och strö lite rostade pinjenötter över samt riv ordentligt med parmesan ovanpå. Klart att servera!

LCHF Gourmet

Att äta LCHF är inte särskilt svårt när man väl har lärt sig vilka råvaror man ska välja. Följ oss gärna här på hemsidan samt via vår Facebook där vi kommer försöka reda ut vad och hur man skall äta för att kroppen, djuren och naturen ska kunna fungera i harmoni.

LCHF står för Low Carb High Fat. Vilket betyder minskat kolhydratsintag och ökat fettintag. Detta används för att uppnå bättre hälsa & behandla övervikt.

Mer om LCHF Gourmet

Träningsbloggar

hittarecept.se

 

 

 

 

Följ vårt nyhetsbrev

Få våra senaste recept och mattips direkt hem till dig.