Senaste nytt

Fettisdagen

Dags för semlor! För du har väl inte glömt bort att det är Semmeldagen imorgon?!? [ Läs mer ]

Ännu ett läckert LCHF BRÖD!

Vårt muslibröd är ett lchf bröd du bara måste prova! [ Läs mer ]

Höstig rådjursgryta!

Inför kvällen vill vi passa på att tipsa om en härlig viltgryta! [ Läs mer ]
[ Samtliga nyheter ]
Baconlindad fläskfile

Baconlindad fläskfile

En baconlindad fläskfile, LCHF - Style, med tapenadfyllning och doft av soltorkadtomat som går fort att göra och blir otroligt saftig och smakrik.
Gott både till vardags och fest, passar utmärkt på buffén!

Ingredienser 4port:

1 Fläskfile
2-3 msk Tapenad
2-3 msk Creme av soltorkadtomat (eller så gör du egen med soltorkadetomater och olivolja samt en stavmixer)
1 pkt Bacon

Salt&Peppar
Rosmarin

Gör så här:

Skärfläskfilen längs med så att den vecklas ut
Bred sedan ut tapenad  och peppra efter tycke och smak
Rulla sedan ihop filen igen
Gnid in filen med cremen av soltorkadtomat
Ta en bacon skiva åt gången och linda in fläskfilen toppa sedan med lite rosmarin.

Stek i ugn eller grilla tills den baconlindade fläskfilen nått en innertemperatur om 68grader
Ta ut ur ugnen och låt filen sätta sig i 5-10 min innan du skivar upp den så håller den sig saftig å fin.

Servera gärna med en rotfruksgratäng eller blomkålsrisotto samt lite sallad.
Smaklig måltid!

LCHF Gourmet

Att äta LCHF är inte särskilt svårt när man väl har lärt sig vilka råvaror man ska välja. Följ oss gärna här på hemsidan samt via vår Facebook där vi kommer försöka reda ut vad och hur man skall äta för att kroppen, djuren och naturen ska kunna fungera i harmoni.

LCHF står för Low Carb High Fat. Vilket betyder minskat kolhydratsintag och ökat fettintag. Detta används för att uppnå bättre hälsa & behandla övervikt.

Följ vårt nyhetsbrev

Få våra senaste recept och mattips direkt hem till dig.