Baconlindad fläskfile
En baconlindad fläskfile, LCHF - Style, med tapenadfyllning och doft av soltorkadtomat som går fort att göra och blir otroligt saftig och smakrik.
Gott både till vardags och fest, passar utmärkt på buffén!
Ingredienser 4port:
1 Fläskfile
2-3 msk Tapenad
2-3 msk Creme av soltorkadtomat (eller så gör du egen med soltorkadetomater och olivolja samt en stavmixer)
1 pkt Bacon
Salt&Peppar
Rosmarin
Gör så här:
Skärfläskfilen längs med så att den vecklas ut
Bred sedan ut tapenad och peppra efter tycke och smak
Rulla sedan ihop filen igen
Gnid in filen med cremen av soltorkadtomat
Ta en bacon skiva åt gången och linda in fläskfilen toppa sedan med lite rosmarin.
Stek i ugn eller grilla tills den baconlindade fläskfilen nått en innertemperatur om 68grader
Ta ut ur ugnen och låt filen sätta sig i 5-10 min innan du skivar upp den så håller den sig saftig å fin.
Servera gärna med en rotfruksgratäng eller blomkålsrisotto samt lite sallad.
Smaklig måltid!