Prisvärda hemsidor hos Direktonline.se

@LCHFGOURMET

på instagram

Rostade marinerade grönsaker

Rostade marinerade grönsaker

Grönsaker får en härlig och fyllig smak när de rostas i ugn och blir ett perfekt tillbehör till kött, fisk och fågel eller som del av en trevlig tapas måltid. 

Ingredienser

1 röd paprika, halverad, urkärnad
1 grön paprika, halverad, urkärnad
1 liten zucchini, skivad
4 vitlöksklyftor
1 1/2 dl olivolja
salt, svartpeppar
1 rosmarinkvist
1 msk rivet citronskal

Gör så här

Sätt ugnen på 200 C.
Lägg upp paprikahalvorna på en plåt tillsammans med vitlöksklyftorna och zucchiniskivorna.
Ringla över  1/2 dl olivolja och blanda om ordentligt.
Salta och peppra.
Rosta grönsakerna i ugnen tills de har fått fin färg, cirka 15 minuter.


Ta ut grönsakerna ur ugnen. Lägg paprikorna i en bunke, täck med plastfilm och låt svalna. Ångan gör att skalet lossnar lättare. Skala paprikorna och skär halvorna ännu en gång på längden. Lägg alla grönsaker, rosmarin och citronskal i en skål. Slå på resterande olivolja och låt dra rumsvarmt i minst 4 timmar.

Om grönsakerna därefter förvaras i kylen är de hållbara i minst fem dagar.

LCHF Gourmet

Att äta LCHF är inte särskilt svårt när man väl har lärt sig vilka råvaror man ska välja. Följ oss gärna här på hemsidan samt via vår Facebook där vi kommer försöka reda ut vad och hur man skall äta för att kroppen, djuren och naturen ska kunna fungera i harmoni.

LCHF står för Low Carb High Fat. Vilket betyder minskat kolhydratsintag och ökat fettintag. Detta används för att uppnå bättre hälsa & behandla övervikt.

Mer om LCHF Gourmet

Träningsbloggar

hittarecept.se

 

 

 

 

Följ vårt nyhetsbrev

Få våra senaste recept och mattips direkt hem till dig.