Laxrulader med kräftstjärtar
Laxrulader
10 skivor gravad lax
1 dl crème fraiche
2 msk riven pepparrot
100 g kräftstjärtar, grovt hackade
1 msk hackad dill
1 msk hackad gräslök
salt, peppar
1 gurka skalad, delad och urkärnad
Dilloljan
1 dl hackad dill
1 dl mild olivolja
salt och peppar
Gör så här
Lägg ut en cirka 30 cm lång bit plastfilm och placera laxskivorna omlott på plastfilmen.
Blanda crème fraiche och pepparrot och bred detta på laxskivorna.
Fördela kräftstjärtarna, dillen och gräslöken ovanpå. Salta lätt och peppra.
Skär gurkan i 1/2 cm tjocka stavar och lägg dem i en rad på mitten av laxskivorna.
Rulla med hjälp av plastfilmen ihop allt till en lång korv och låt sedan vila i kylen ett par timmar innan den ska serveras.
Blanda finhackad dill och olivolja, smaka av med salt och peppar.
Ta bort plastfilmen och skär lax- och kräftrullen i cirka 2 cm tjocka skivor.
Ringla över dillolja och servera ruladerna rumsvarma.