Prisvärda hemsidor hos Direktonline.se

@LCHFGOURMET

på instagram

Laxcarpaccio

Laxcarpaccio

Ingredienser Laxcarpaccio till 4 personer

400 g kallrökt lax eller färsk lax (som varit fryst i minst 2 dygn före användning)
0,5 dl pinjenötter
50 g rucola
1 citron, saft
Flingsalt
1 msk olivolja
Hyvlad parmesan
Färsk basilika
svartpeppar

Gör så här

Använder du färsk lax så skivar du laxen så tunt som möjligt.
Lägg laxskivorna på ett fat eller 4 förrättstallrikar.

Rosta pinjenötterna i en torr stekpanna tills de får fin färg.
Skölj rucolan och låt torka fördela den sedan över laxen.

Strö över pinjenötter och pressa citronsaft över alltihopa.
Salta och ringla lite olja över om du använder färsk lax, dock ej på kallrökt lax.
Strö hyvlad parmesan och garnera med lite basilika samt ta ett par tag med peppar kvarnen.

LCHF Gourmet

Att äta LCHF är inte särskilt svårt när man väl har lärt sig vilka råvaror man ska välja. Följ oss gärna här på hemsidan samt via vår Facebook där vi kommer försöka reda ut vad och hur man skall äta för att kroppen, djuren och naturen ska kunna fungera i harmoni.

LCHF står för Low Carb High Fat. Vilket betyder minskat kolhydratsintag och ökat fettintag. Detta används för att uppnå bättre hälsa & behandla övervikt.

Mer om LCHF Gourmet

Träningsbloggar

hittarecept.se

 

 

 

 

Följ vårt nyhetsbrev

Få våra senaste recept och mattips direkt hem till dig.