Prisvärda hemsidor hos Direktonline.se

@LCHFGOURMET

på instagram

LCHF Revbensspjäll med chili och kanel

LCHF Revbensspjäll med chili och kanel

Ingredienser

1 1/2 kg tjocka eller tunna revbensspjäll
3 lagerblad
1,5 msk salt
1 tsk rostade vitpepparkorn (rostas i en het panna i några minuter)
0.75 dl rött vin
2 kanelstänger
2 msk soja
3 msk tomatpuré
3 cm ingefära, färsk finriven
1 tsk sambal oelek

Så här gör du

Dela revbensspjällen i lagom stora bitar och lägg i en gryta, täck sedan med vatten.
Lägg i lagerblad samt salt och peppar.

Låt koka upp och skumma av Sänk värmen något och låt koka 40-50 minuter minuter.
Köttet ska kännas mört och nästan börja lossna lätt från benen.
Tag upp köttet och låt svalna.


Blanda under tiden resten av ingredienser och marinera sedan de avsvalnade spjällen i minst 2 timmar i kylskåp, helst över natten.
Vänd gärna runt revbenen ett par ggr under marineringen.

När revbenspjällen är marinerade grillar du dem i ugn i 175 grader i ca 25 minuter eller tills de fått färg.

Servera på julbordet eller med en cole slaw alternativt grillade grönsaker. Varför inte grilla dem för extra smak!

Perfekt buffé -mat som garanterat uppskattas även av de gäster som inte äter LCHF.

LCHF Gourmet

Att äta LCHF är inte särskilt svårt när man väl har lärt sig vilka råvaror man ska välja. Följ oss gärna här på hemsidan samt via vår Facebook där vi kommer försöka reda ut vad och hur man skall äta för att kroppen, djuren och naturen ska kunna fungera i harmoni.

LCHF står för Low Carb High Fat. Vilket betyder minskat kolhydratsintag och ökat fettintag. Detta används för att uppnå bättre hälsa & behandla övervikt.

Mer om LCHF Gourmet

Träningsbloggar

hittarecept.se

 

 

 

 

Följ vårt nyhetsbrev

Få våra senaste recept och mattips direkt hem till dig.