Prisvärda hemsidor hos Direktonline.se

@LCHFGOURMET

på instagram

LCHF Pepparkakor

LCHF Pepparkakor

Vad vore en jul utan pepparkakor?
Även om man äter LCHF och väljer att göra sin egna sockerfria glögg så är ju inte adventsfikat vad det ska om man inte får sin pepparkaka. Smaken blir ju inte riktigt som traditionella recept men dessa pepparkakor är helt klart ett bra lchf alternativ.

Ingredienser till LCHF Pepparkakor

1 dl vatten
1 msk honung
1 tsk ingefära
1 tsk kanel
1 tsk nejlikor
100 g smör
1 tsk bikarbonat
1,5 dl stevia strö
3 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
1 msk fiberhusk
1 äggvita

Så här bakar du LCHF Pepparkakor

Dag 1
Börja med att koka upp vatten, kryddor samt honung. Dra sedan kastrullen åt sidan och klicka i smörer och rör om tills smöret smält och allt har blandats ihop ordentligt.

Blanda sedan ihop samtliga torra ingredienser och vänd sedan i kryddsmeten samt äggvitan. Blanda tills du får en jämn pepparkaksdeg som du sedan formar till en boll. Lägg i en plastpåse som du ställer i kylen över natten.

Dag 2
Dela sedan degen på mitten. Kavla ut den mellan ett bakplåtspapper och plastfolie. Stansa ut figurerna. Lägg på plåten. Grädda i ca 7 min i 150 graders värme. Sänk värmen till 100 grader och lämna luckan lite på glänt (med en slev eller liknande emellan) i upp till en timme. Låt dem sedan svalna på galler tills helt kalla så de blir knapriga.

Dessa pepparkakor passar även utmärkt till att göra en pepparkaksglass, smula ner i yoghurten eller att använda till att göra en cheesecakebotten.

Orginal recept av Jillsmat.se 

LCHF Gourmet

Att äta LCHF är inte särskilt svårt när man väl har lärt sig vilka råvaror man ska välja. Följ oss gärna här på hemsidan samt via vår Facebook där vi kommer försöka reda ut vad och hur man skall äta för att kroppen, djuren och naturen ska kunna fungera i harmoni.

LCHF står för Low Carb High Fat. Vilket betyder minskat kolhydratsintag och ökat fettintag. Detta används för att uppnå bättre hälsa & behandla övervikt.

Mer om LCHF Gourmet

Träningsbloggar

hittarecept.se

 

 

 

 

Följ vårt nyhetsbrev

Få våra senaste recept och mattips direkt hem till dig.