Prisvärda hemsidor hos Direktonline.se

@LCHFGOURMET

på instagram

Laxpaté

Laxpaté

Laxpaté recept som ger ca. 8-10 skivor

500 gram laxfilé, skuren i bitar
50 gram rökt lax
2 st ägg
4 dl vispgrädde
2 msk hackad dill
1 nypa cayennepeppar
1 tsk salt
1 tsk pressad citronsaft
8 st crabsticks

Till servering
Citronskivor
Några skivor rökt lax
Dillkvistar

Kräftröra
1 burk kräftstjärtar i lag, väl avrunna
2 msk röd rom
1 dl crème fraiche
1 msk majonäs
1 msk dill
1 msk gräslök
Salt & Peppar

Gör så här

Börja med att sätta ugnen på 200 grader.

Se till att alla ingredienser är kylskåpskalla när du gör färsen, annars kan den råka skära sig. Kör färsk samt rökt lax i en matberedare. Blanda i saltet som binder färsen och blanda sedan ner äggen samt grädden. Tillsätt dill, citronsaft och lite cayennepeppar.

Fyll en smord ugnsfast form till hälften med färsen. Lägg sedan i crabsticks och häll sedan på resten av smeten. Släta ut se till att den blir jämnt packad genom att lyfta och sedan slå ner formen i bänkskivan några gånger. Detta för att unvika luftbubblor i din laxpaté.

Fyll nu en djup plåt med vatten så du får ett vattenbad som din form sedan sänks ner i. Lägg över lite aluminiumfolie och grädda i mitten av ugnen i 60min. Ta ut laxpatén och låt den svalna. Vänd upp på ett fat och låt den vila svalt i någon timme.

Under tiden gör du en kräftrör på en burk kräftstjärtar 2 msk röd rom, 1 dl crème fraiche, 1 msk dill och 1 msk gräslök.

Garnera din laxpaté och servera tillsammans med kräftröran.

LCHF Gourmet

Att äta LCHF är inte särskilt svårt när man väl har lärt sig vilka råvaror man ska välja. Följ oss gärna här på hemsidan samt via vår Facebook där vi kommer försöka reda ut vad och hur man skall äta för att kroppen, djuren och naturen ska kunna fungera i harmoni.

LCHF står för Low Carb High Fat. Vilket betyder minskat kolhydratsintag och ökat fettintag. Detta används för att uppnå bättre hälsa & behandla övervikt.

Mer om LCHF Gourmet

Träningsbloggar

hittarecept.se

 

 

 

 

Följ vårt nyhetsbrev

Få våra senaste recept och mattips direkt hem till dig.