Prisvärda hemsidor hos Direktonline.se

@LCHFGOURMET

på instagram

Julskinka  med Cognac och peppar LCHF

Julskinka med Cognac och peppar LCHF

En helt underbar julskinka som alla som äter lchf borde prova, verkligenn helt fantastisk! Spadet från själva kokningen kan du spara detta används med fördel till dopp-i-grytan för de av gästerna som äter bröd, för oss som inte gör det så kan du spara den och använda som fond i en gryta eller sås framöver! Mums!

Ingredienser

1 skinka (redo att kokas/bakas i ugn)
3 msk cognac
3 msk vatten
1 clementin
1 msk timjan
1 stor stekpåse

Gör så här...

Blanda cognac, vatten, uppklipta clementinbitar och timjan. Lägg skinkan i stekpåsen, häll över marinaden, stoppa i en ugnstermometer i mitted av skinkan. Slut påsen väl och klipp några hål längst upp på påsen.

Värm ugnen till 170°C och baka skinkan tills termometern visar 70°. Ta ur ugnen och öppna påsen. Skär bort svålen.

Grilljering

Ställ skinkan på bakplåtspapper eller i en ugnsform, strö över nymald svartpeppar så att det täcker skinkan. Grilljera i ugn.

200°c i några minuter, tills den får fin färg.

Smaka och njut!

Receptet kommer ursprungligen från lifezone och vi tackar och bockar för en underbar variant av den traditionella julskinkan!

LCHF Gourmet

Att äta LCHF är inte särskilt svårt när man väl har lärt sig vilka råvaror man ska välja. Följ oss gärna här på hemsidan samt via vår Facebook där vi kommer försöka reda ut vad och hur man skall äta för att kroppen, djuren och naturen ska kunna fungera i harmoni.

LCHF står för Low Carb High Fat. Vilket betyder minskat kolhydratsintag och ökat fettintag. Detta används för att uppnå bättre hälsa & behandla övervikt.

Mer om LCHF Gourmet

Träningsbloggar

hittarecept.se

 

 

 

 

Följ vårt nyhetsbrev

Få våra senaste recept och mattips direkt hem till dig.