Prisvärda hemsidor hos Direktonline.se

@LCHFGOURMET

på instagram

Rödvinsmarinerad flankstek

Rödvinsmarinerad flankstek

Ingredienser för 4 portioner

700 gram flankstek eller toppbog från gräsbetande djur
4 stora tomater
timjan
salt&svartpeppar

Rödvinsmarinad
1 dl rödvin
¼ dl balsamicovinäger
¼ dl olivolja
1 tsk nymald svartpeppar
2 lagerblad
2 msk timjan
en nypa cayennepeppar
1 tsk salt
1 dl hackad persilja
1 stor vitlöksklyfta

Persiljesmör
100 gr smör
1 dl fint hackad persilja
1/2 msk pressad citron
1 krm nymalen svartpeppar
1/2 tsk salt

Marinera flanksteken

Mixa alla ingredienser till en slät marinad i en matberedare eller stavmixer. Marinera köttet i minst 2 timmar.

Rör ihop ditt persiljesmör

Vispa smör, salt, svartpeppar, citronsaft och den finhackade persiljan luftig.
Spritsa i fina toppar och sätt dem i kylen en stund så att de stelnar lite.

Dags att grilla flanksteken

Ta ut persiljesmöret ur kylen minst en kvart innan ni ska servera det. Låt kolen brinna ner till en askgrå glödbädd. Grilla köttet 3-4 minuter på varje sida över direkt glödvärme. Ta upp köttet och slå in det i aluminiumfolie i 5-10 före servering.

Grilla tomathalvorna under tiden. Pensla dem med lite olja och krydda upp smaken med lite salt, svartpeppar samt timjan. Grilla 2-3 minuter på varje sida över glöd eller tills de får fin färg. Skär upp köttet och servera med grillade tomater, persiljesmör samt en sallad.

LCHF Gourmet

Att äta LCHF är inte särskilt svårt när man väl har lärt sig vilka råvaror man ska välja. Följ oss gärna här på hemsidan samt via vår Facebook där vi kommer försöka reda ut vad och hur man skall äta för att kroppen, djuren och naturen ska kunna fungera i harmoni.

LCHF står för Low Carb High Fat. Vilket betyder minskat kolhydratsintag och ökat fettintag. Detta används för att uppnå bättre hälsa & behandla övervikt.

Mer om LCHF Gourmet

Träningsbloggar

hittarecept.se

 

 

 

 

Följ vårt nyhetsbrev

Få våra senaste recept och mattips direkt hem till dig.