Prisvärda hemsidor hos Direktonline.se

@LCHFGOURMET

på instagram

Helstekt Fläskkarre - Habanero & Limemarinerad

Helstekt Fläskkarre - Habanero & Limemarinerad

Habanero anses av många vara världens starkaste chilisort. Dock är smaken är inte bara brännande het utan samtidigt även varm och mycket fruktig. I vårat recept möter chilins hetta syran från limen samt sötman från honung och smaken, den får en extra skjuts utav färsk koriander.

Som med alla chilifrukter sitter den mesta styrkan i fröna och de vita innerväggarna, vilka enkelt kan skrapas bort om man inte är ute efter det allra starkaste i matväg. Var mycket försiktig vid hanteringen, håll alltid fingrarna borta från ansiktet och framförallt ögonen efter att du handskats med alla starka chilifrukter!

Är du inte av den sorten som älskar eldiga smaker kan du med fördel byta ut habaneron mot den betydligt mildare jalapeneon.

Du behöver

1st fläskkarre 800gram helst kravmärkt

2 msk honung
0,5 dl rapsolja
1 st habanero, urkärnade och finhackade (eller 3 jalapeneos)
1 Vitlöksklyfta, pressad
1 msk vinäger
1 lime, saften samt det gröna på skalet
1 dl passerade tomater
1 dl vatten
0.5 dl hackad koriander
Salt & Svartpeppar

Så här gör du grillmarinaden

Blanda alla ingredienser till marinaden i en kastrull och reducera tills ca. hälften kvarstår. Låt svalna.

Lägg köttet i en påse häll på marinaden förslut och massera in marinaden i köttet. Låt marinera i minst 2 timmar men gärna över natten.

Dags för grillning

Grilla karrén på indirekt grillning under lock. Indirektvärme innebär att de glödande briketterna sprids ut längs grillens kanter och mitten lämnas fri från glödande briketter.

Vänd karrén ett par gånger och passa då även på att pensla runt om med lite av marinaden. Köttet är klart när innertemperaturen är 70°C.

Servera med valfria tillbehör, sallad samt en trevlig sås.

LCHF Gourmet

Att äta LCHF är inte särskilt svårt när man väl har lärt sig vilka råvaror man ska välja. Följ oss gärna här på hemsidan samt via vår Facebook där vi kommer försöka reda ut vad och hur man skall äta för att kroppen, djuren och naturen ska kunna fungera i harmoni.

LCHF står för Low Carb High Fat. Vilket betyder minskat kolhydratsintag och ökat fettintag. Detta används för att uppnå bättre hälsa & behandla övervikt.

Mer om LCHF Gourmet

Träningsbloggar

hittarecept.se

 

 

 

 

Följ vårt nyhetsbrev

Få våra senaste recept och mattips direkt hem till dig.