Prisvärda hemsidor hos Direktonline.se

@LCHFGOURMET

på instagram

Grillad flankstek med chilidressing

Grillad flankstek med chilidressing

Flanksteken är en mör och mycket god styckdetalj som varit lite bortglömd men som nu är på väg tillbaka. Flanksteken har en kraftig och fin köttsmak och är toppen att grilla. Det som är viktigt att komma ihåg är att inte översteka köttet, en innertemperatur om 58 grader är fullt tillräckligt och ger en saftig bit kött. Tänk även på att skiva upp din flankstek tvärs över muskelfibrerna annars blir resultatet en minst sagt seg skosula istället för en mör biff.

Citronmarinerad flankstek

700 g flankstek från gräsbetande djur
0,5 dl rapsolja
Saften av en citron
2 skivade vitlöksklyftor
1 msk färsk timjan eller 1 tsk torkad
1 krm cayennepeppar
salt och svartpeppar

Blanda ihop marinaden och låt flanksteken marinera 2-4 timmar.

Chilidressing:
1 stor schalottenlök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
2 chilifrukter olika färger, finhackade
1 citron, pressad saft
1 msk rapsolja
1 msk ljus soja

Blanda ihop samtliga ingredienser och ställ åt sidan.

Dags att grilla din flankstek

Ta fram din flankstek i god tid före grillningen så att den hinner nå rumsteperatur. Grilla sedan på direkt glöd i ca 2-3 minuter på varje sida eller tills köttet nått en temperatur om 58grader. Ta upp köttet och slå in det i aluminiumfolie i 5-10, skär sedan upp i tunna skivor innan servering och toppa med chilidressingen.

LCHF Gourmet

Att äta LCHF är inte särskilt svårt när man väl har lärt sig vilka råvaror man ska välja. Följ oss gärna här på hemsidan samt via vår Facebook där vi kommer försöka reda ut vad och hur man skall äta för att kroppen, djuren och naturen ska kunna fungera i harmoni.

LCHF står för Low Carb High Fat. Vilket betyder minskat kolhydratsintag och ökat fettintag. Detta används för att uppnå bättre hälsa & behandla övervikt.

Mer om LCHF Gourmet

Träningsbloggar

hittarecept.se

 

 

 

 

Följ vårt nyhetsbrev

Få våra senaste recept och mattips direkt hem till dig.