Prisvärda hemsidor hos Direktonline.se

@LCHFGOURMET

på instagram

Ostpanerad Omelette

Ostpanerad Omelette

Fantastiska Jillsmat har flera gånger lagt upp bilder på sin ostpanerade omelette som bygger på detta lchf recept på sin IG och precis som många andra av hennes följare har även vi förälskat oss i detta frukost alternativ. :)

Prova du med, jag är säker på att du kommer hålla med Jill som själv skriver följande om sin ostpanerade omelette...

"Ni kommer aldrig att göra omelett på ”vanligt” sätt igen. När man lägger osten i botten av pannan blir den krispig och helt fantastiskt god och äggfyllningen är mjuk i mitten." 

 

Ingredienser till 1 portion ostpanerad omelette

Smör till stekning
Ca 6 skivor smakrik ost (tex. präst, brännvinsost etc)
3 st ägg
2 msk grädde
1 nypa salt

Fyll med dina favoriter, tips är prova gärna att kombinera några av följande saker...

Färskost
Fetaost
Mozzarella
Lite creme fraiche

Körsbärstomater
Salladslök
Rödlök
Paprika
Basilika
Oregano

Rökt skinka alt. kalkon
Salami
Parmaskinka
Stekt kyckling

Servera gärna din ostpanerade omelette tillsammans med lite sallad och annat grönt. 

Gör så här

Vispa ihop ägg med grädde och salt i en skål. Lägg en klick smör i stekpannan. Hyvla osten och lägg ostskivorna så att de täcker hela botten av stekpannan. Stek på medelhög värme tills det blir ”små hål” i osten. Häll sedan över äggblandningen. Stek någon minut utan att röra om.

Toppa din omelette med din favoritfyllning och stek sedan någon min till. När äggblandningen stelnar lätt (ej helt utan den kan gärna vara ganska lös upp till) så vänder du över halva omeletten så att den blir formad som en halvmåne. Låt din omelette steka i ytterligare nån minut till. Sedan har du en ostpanerad omelette som är klar att avnjutas! 

LCHF Gourmet

Att äta LCHF är inte särskilt svårt när man väl har lärt sig vilka råvaror man ska välja. Följ oss gärna här på hemsidan samt via vår Facebook där vi kommer försöka reda ut vad och hur man skall äta för att kroppen, djuren och naturen ska kunna fungera i harmoni.

LCHF står för Low Carb High Fat. Vilket betyder minskat kolhydratsintag och ökat fettintag. Detta används för att uppnå bättre hälsa & behandla övervikt.

Mer om LCHF Gourmet

Träningsbloggar

hittarecept.se

 

 

 

 

Följ vårt nyhetsbrev

Få våra senaste recept och mattips direkt hem till dig.