Prisvärda hemsidor hos Direktonline.se

@LCHFGOURMET

på instagram

Chili Cheese

Chili Cheese

Perfekta LCHF Chili Cheese, lyckan är svårbeskrivlig och man nästan smälter som ost inombords när man frossar i dessa små läckerbitar! :)

Härligt knapriga, krämiga, heta, ost och jalapenofyllda chili cheese har jag tidigare lagat med panko men nu kände jag mig tvungen att testa mig fram till en variant som passar in i en kolhydratsfrikost. Dessutom smakar dom lika gott, om inte ännu godare, än dom du finner på ditt lokala, globala, snabbmatshak! :)

Gör så här

Riv all ost och hacka jalapeneosen, blanda med övriga ingredienser till fyllningen, rulla sedan till små bollar.

Doppa bollarna i vispat ägg vänd dem i mandelmjöl, placera på en tallrik och lägg i frysen i 25-30 minuter. Gör sedan om proceduren med att doppa i ägg och en vända i mandelmjöl ännu en gång. Detta ger en chili cheese som inte bara är knaprig utan som lättare håller ihop istället för att all ost rinner ut under friteringen.

Fritera i fritös eller en kastrull på hög värme, prova först med en liten testklump av ägg och mandelmjöl. Om det fräser och får färg ganska snabbt så är det lagom värme på oljan. För kall olja gör att osten rinner ut och för varm ja då gäller det att inte ha näsan ovanför kastrullen samt vara beredd med locket när flammorna slår upp.

Fritera dina chili cheese 4-5 åt gången i 45-60sek så att bollarna blir gyllenbruna och osten smälter. Lägg upp på ett fat med papper och låt svalna något innan du serverar.

Jag bjöd mina kollegor på dessa tillsammans med lite sallad, hackade och rostade hasselnötter, kallskuret samt en klick trevlig tryffelmajonäs.

Att skippa brödet till burgaren är lätt och pommes har jag aldrig varit jätte glad i men jag kan inte tänka mig ett liv utan chili cheese! För mig är detta helt enkelt ett recept på ren lycka! :)

Ingredienser

2 dl finriven prästost (krämig inte för lagrad) eller hushållsost
5 skivor cheddarost (färdig hamburgarost)
2msk philadelfiaost
2-3 msk finhackad färsk eller inlagd jalapeno
Salt & Peppar

2 ägg, vispade
2-3 dl mandelmjöl
Salt & Peppar

LCHF Gourmet

Att äta LCHF är inte särskilt svårt när man väl har lärt sig vilka råvaror man ska välja. Följ oss gärna här på hemsidan samt via vår Facebook där vi kommer försöka reda ut vad och hur man skall äta för att kroppen, djuren och naturen ska kunna fungera i harmoni.

LCHF står för Low Carb High Fat. Vilket betyder minskat kolhydratsintag och ökat fettintag. Detta används för att uppnå bättre hälsa & behandla övervikt.

Mer om LCHF Gourmet

Träningsbloggar

hittarecept.se

 

 

 

 

Följ vårt nyhetsbrev

Få våra senaste recept och mattips direkt hem till dig.