Prisvärda hemsidor hos Direktonline.se

@LCHFGOURMET

på instagram

LCHF Sockerbullar med vaniljkräm

LCHF Sockerbullar med vaniljkräm

Receptet ger 9 sockerbullar med vaniljkräm


Ingredienser till bullen:

4 stora ägg
0,5 dl sukrin och 1/4 krm stevia
50 g smält smör
1dl grädde
0,75 dl kokosmjöl
0,75 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma


Ingredienser till vaniljkräm
2 dl grädde
3 äggulor
1 tsk guarkärnmjöl
0,5 krm stevia
1 tsk vaniljpulver

Så här gör du vaniljkrämen:
Blanda alla ingredienser i en kastrull med mixer så att guarkärnmjölet inte klumpar sig. Värm tills det börjar sjuda och vispa under tiden, låt det ej koka. Låt sjuda en stund under vispning, ta ifrån kastrullen och stjälp över krämen i en skål och ställ i kylskåpet. Har du inte gurakärnmjöl så kan du prova med gelatin, läs då på paketen hur du gör.

Så här gör du bullarna:
Vispa ägg och sötning poröst med elvisp. Tillsätt smält smör och grädde, vispa. Blanda de torra ingredienserna och häll i smeten, blanda väl.
Låt svälla 5-10 minuter. Forma till 9 runda bullar, fukta händerna med vatten ordentligt!
Fyll en sprits med vaniljkrämen och tryck in i bullen. Spruta i försiktigt, täpp igen hålet och vänd bullen. Släta eventuellt till den lite, men när dem gräddas blir dem rätt så runda och fina i alla fall, även om dem är lite svårformliga.
Grädda i mitten av ugnen, 175 grader i ca 20-25 min för mindre bullarna. Pensla bullarna med lite smält smör och vänd dem i sukrin.
Låt svalna innan servering!!

LCHF Gourmet

Att äta LCHF är inte särskilt svårt när man väl har lärt sig vilka råvaror man ska välja. Följ oss gärna här på hemsidan samt via vår Facebook där vi kommer försöka reda ut vad och hur man skall äta för att kroppen, djuren och naturen ska kunna fungera i harmoni.

LCHF står för Low Carb High Fat. Vilket betyder minskat kolhydratsintag och ökat fettintag. Detta används för att uppnå bättre hälsa & behandla övervikt.

Mer om LCHF Gourmet

Träningsbloggar

hittarecept.se

 

 

 

 

Följ vårt nyhetsbrev

Få våra senaste recept och mattips direkt hem till dig.