Prisvärda hemsidor hos Direktonline.se

@LCHFGOURMET

på instagram

LCHF Släta Kardemummabullar

LCHF Släta Kardemummabullar

Receptet ger 4 stora eller 8 mellanstora bullar.

Ingredienser:
4 stora ägg
0,5 dl sukrin och 1/4 krm stevia
50 g smält smör
1dl grädde
1 dl kokosmjöl
2 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 tsk kardemumma

Gör så här:
Vispa ägg och sötning poröst med elvisp. Tillsätt smält smör och grädde, vispa. Blanda de torra ingredienserna och häll i smeten, blanda väl.
Låt svälla 5-10 minuter. Forma till 4 eller 8 runda bullar, fukta händerna med vatten ordentligt! Grädda i mitten av ugnen, 175 grader i ca 20-25 min för mindre bullarna, 25-30 min för de större.

Hittade receptet ursprungligen från Marianns LCHF, men har ökat på mängden kokosmjöl och minskat på husket. Med denna kombination så tycker jag att dem blir luftigare, mer \\\"brödkänsla\\\" och att de behåller formen lättare efter att man tagit ur dem ur ugnen.

Underbart goda till Semlor!

LCHF Gourmet

Att äta LCHF är inte särskilt svårt när man väl har lärt sig vilka råvaror man ska välja. Följ oss gärna här på hemsidan samt via vår Facebook där vi kommer försöka reda ut vad och hur man skall äta för att kroppen, djuren och naturen ska kunna fungera i harmoni.

LCHF står för Low Carb High Fat. Vilket betyder minskat kolhydratsintag och ökat fettintag. Detta används för att uppnå bättre hälsa & behandla övervikt.

Mer om LCHF Gourmet

Träningsbloggar

hittarecept.se

 

 

 

 

Följ vårt nyhetsbrev

Få våra senaste recept och mattips direkt hem till dig.