Prisvärda hemsidor hos Direktonline.se

@LCHFGOURMET

på instagram

56kilos goda kesobröd LCHF

56kilos goda kesobröd LCHF

Populärt bröd som är såväl gott som enkelt att baka! Numera bakar vi deta ofta då det även är enkelt och snabbt att sno ihop. Prova gärna att rosta brödet!

Recept till 4-8 portionsbitar beroende på hur du delar

91 kcal, 5 gram protein, 1 gram kolhydrat, 7 gram fett per bit om den delas i 8 bitar.

3 ägg
1/2 liten burk keso (125 gram)
Knappt 1 dl (5 msk) kokosnötmjöl (Aman Prana)
1 msk fiberhusk
4 msk kruskakli *
3 tsk bakpulver
2 msk deodoriserat smält kokosfett (kan uteslutas)
1 nypa salt

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda ihop de torra ingredienserna, mixa därefter ägg och keso med enstavmixer.Det går bra att bara vispa ihop allt men då kommer du få hela keso i brödet.
Platta ut degen på bakpappersklädd plåt med en lätt fuktad hand så du får en sconesliknande deg platta.

Delar i fyra delar (20 x 20 cm). Strö gärna lite vallmofrön på.
Grädda sedan i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Skär sedan i lagom stora bitar.
Prova gärna att rosta brödet.

Variera gärn genom att lägga till 1/2 dl hackade hasselnötter samt 1/2 dl solroskärnor, alternativt 1 dl av andra blandade nötter och fröer som du har hemma.

* Kruskakli som är gjort på vetekornets skaldelar innehåller väldigt lite kolhydrater men massor av kostfiber.

OBS! Gluten från själva vetet kan följa med i små mängder bland skaldelarna även om skaldelarna i sig inte innehåller gluten.

LCHF Gourmet

Att äta LCHF är inte särskilt svårt när man väl har lärt sig vilka råvaror man ska välja. Följ oss gärna här på hemsidan samt via vår Facebook där vi kommer försöka reda ut vad och hur man skall äta för att kroppen, djuren och naturen ska kunna fungera i harmoni.

LCHF står för Low Carb High Fat. Vilket betyder minskat kolhydratsintag och ökat fettintag. Detta används för att uppnå bättre hälsa & behandla övervikt.

Mer om LCHF Gourmet

Träningsbloggar

hittarecept.se

 

 

 

 

Följ vårt nyhetsbrev

Få våra senaste recept och mattips direkt hem till dig.