Prisvärda hemsidor hos Direktonline.se

@LCHFGOURMET

på instagram

Mandeltårta

Mandeltårta

En supergod LCHF Mandeltårta, ett supergott bakverk som verkligen påminner om om orginalet! Mandeltårta passar till alla möjliga festligheter och väcker barndomsminnen hos de flesta, att ingen kommer tro att det är en lchf tårta gör inte saken sämre. :)

Botten till LCHF Mandeltårta
3 dl mandelmjöl
5 äggvitor
0,5 dl sockerersättning

LCHF Smörkräm
5 st äggulor
175 gram smör
1 dl grädde
1-1,5 dl sockerersättning

Garnering
1/2 dl rostade mandelspån

Gör så här 
Botten: Vispa äggvitor till ett hårt skum. Tillsätt sockerersättning och vänd ner mandelmjölet försiktigt. Bred ut smeten i två lika stora cirklar på bakplåtspapper, ca 20 cm i diameter. Grädda i 150 grader i ca 15 minuter. Lossna bottnarna försiktigt från bakplåtspappret och låt svalna.

Smörkräm: Rör samman grädde, äggulor och sockerersättning i en kastrull. Rör ordentligt tills krämen tjocknat. Tag av från plattan och rör i smöret. Låt svalna i kylen.

Lägg den ena botten på ett fat, bred över hälften av smörkrämen, på med den andra botten och resten av smörkrämen. Garnera med rostade mandelspån och låt mandeltårtan stå i kylskåp några timmar. Severa och njut!!

LCHF Gourmet

Att äta LCHF är inte särskilt svårt när man väl har lärt sig vilka råvaror man ska välja. Följ oss gärna här på hemsidan samt via vår Facebook där vi kommer försöka reda ut vad och hur man skall äta för att kroppen, djuren och naturen ska kunna fungera i harmoni.

LCHF står för Low Carb High Fat. Vilket betyder minskat kolhydratsintag och ökat fettintag. Detta används för att uppnå bättre hälsa & behandla övervikt.

Mer om LCHF Gourmet

Träningsbloggar

hittarecept.se

 

 

 

 

Följ vårt nyhetsbrev

Få våra senaste recept och mattips direkt hem till dig.