Pannacotta är en klassisk och mycket uppskattad dessert från Italien som är busenkel att göra och som blir precis lika god även om den görs enligt LCHF.

4-6 portioner

5 dl vispgrädde
Saften av 1 citron
Rivet citronskal, endast det gula
1 vaniljstång
2  gelatinblad
½ dl sukrin

Hallonsås:
200 gram hallon
1 msk vatten
2 tsk sukrin

Blötlägg gelatinbladeni lite vatten i 5 minuter.

Under tiden gröper du ur vaniljstången. Lägg sedan innehållet samt själva stången i en kastrull och slå på grädden. Koka sedan i ca 2 minuter.

Tag kastrullen åt och vispa ner sukrinet och lägg i gelatin, rör runt så det löser sig. Häll i citron saft samt citronskal och rör om. Plocka sedan bort vaniljstången och häll upp i portionsskålar. Låt svalna och ställ därefter i kylskåp minst 2 timmar innan du serverar.

Hallonsåsen kan du göra precis innan servering genom att värma hallon, sukrin och vatten, rör runt tills de mjuknat. Mixa hallonsåsen med en stavmixer och låt sedan koka upp. Sila sedan bort kärnorna och fördela hallonsåsen över pannacotta skålarna och ställ in i kylskåpet ytterligare en liten stund.

Servera varje pannacotta toppad med ett par fina hallon och kanske ett myntablad!